Sarai'nin son görüştüğü kişi serbest

Beyoğlu’nda kaldığı evden ayrıldıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Amerikalı turist Sarai Sierra’nın (33), 20 Ocak Pazar günü internetten tanıştığı Taylan nickli T. K. (30) adlı kişiyle görüştüğü belirlendi.

Sarainin son görüştüğü kişi serbest
01 Şubat 2013 Cuma 19:02 tarihinde eklendi.

 

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne davet edilen T. K., Sierra ile 21 Ocak’ta internet üzerinden buluşmak için sözleştikleri ancak mesajlaşmada yaşanan kesinti sebebiyle buluşmanın gerçekleşmediği bilgisini verdi. Bilgisine başvurulan T.K.’nın ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi. 
 
Sarai Sierra İstanbul’a geldiği ilk hafta ve 20 Ocak Pazar günü olmak üzere iki defa görüştüğü bilgisini veren T. K.’nın ifadesinde, “Fotoğraf paylaşımı yapılan bir internet sitesi aracılığıyla tanıştığımız Sarai ile 4 aydır yazışıyorduk. İstanbul’a geldikten sonra 2 defa yüz yüze görüştük. O gün de internet üzerinden buluşmak üzere Galata Köprüsü’nde buluşmak istediği mesajlar atmış. O sırada e-mailim kapalı olduğu için o mesajı ancak bir saat sonra gördüm. O gün kendisiyle buluşmadık.” dediği öğrenildi. 
 
Polis soruşturmasına katkıda bulunacak bilgiler verdiği belirtilen T. K., işlemlerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. 
 
SİERRA GALATA KÖPRÜSÜ’NDE
 
Sarai Sierra’nın bulunması için çalışmalarını aralıksız sürdüren İstanbul polisinin güvenlik kameraları üzerinden yürüttüğü incelemede Sierra’nın Galata Köprüsü üzerindeki görüntülerine ulaşıldığı öğrenildi. Güvenlik kameraları incelemesinde genç kadının en son 21 Ocak günü saat 12.10’da Galata Köprüsü üzerinde görüntülendiği anlaşıldı. Eminönü yönüne yürüdüğü belirlenen genç kadının yeni görüntülerine ulaşabilmek için çalışmalar sürüyor.

CİHAN