Saraya seks fotoğrafı darbesi

Düşes Kate’in üstsüz fotoğrafları dünyada tartışmaya yol açarken, insansız hava araçları da özel hayatın gizliliğini tehdit ediyor.

Saraya seks fotoğrafı darbesi
16 Eylül 2012 Pazar 09:48 tarihinde eklendi, 2.476 kez okundu.

Fransa’da yayımlanan Closer dergisinin Cambridge Düşesi Kate’in üstsüz fotoğraflarına  yer vermesinden sonra yeni bir ‘özel hayat’ tartışması başladı. İngiltere’de yayımlanan Telegraph gazetesi özel hayatın insansız hava araçlarının gelişimi ve mini kamera teknolojisi ile gittikçe daha fazla tehlike altına girdiğini yazdı.


Kamera ve fotoğraf makinelerinin hergün daha da küçülmesi, hafifleşmesi ve daha iyi kalitede görüntüler elde etmesi ünlülerin özel hayatını eskisine göre daha görünür kıldı. Geçmişte dev bir ekipman gereken çekimler bugün küçük cihazlarla gizlice yapılabiliyor. Makinelerin boyutunun gittikçe küçülmesi de uzaktan kontrol edilebilen insansız hava araçlarına yerleştirilmelerini daha mümkün kılıyor. ABD’de kurulan Team Blacksheep adlı firma şimdiden insansız hava araçları kullanarak havadan son derece net çekimler yapabiliyor. Hatta şirket model uçağa monte edilen kamera yardımıyla İstanbul’u da görüntülemişti. Telegraph paparazziler bu teknolojiyi kullanmaya başladığında kraliyet üyeleri ve diğer ünlüler için özel hayat gizliliği diye bir kavram kalmayacağı konusunda uyarıyor.
 
Fransa’da yayımlanan Closer dergisinin Düşes Kate’in üstsüz fotoğraflarını yayımlamasından sonra şimdi de İtalya’da yayımlanan magazin dergisi Chi, düşesin fotoğraflarını yayımlamaya hazırlanıyor. Closer ve Chi adlı dergiler İtalya eski başbakanı Silvio Berlusconi’nin sahibi olduğu Mordadori medya grubunun bir parçası. Grubun yönetimi Berlusconi’nin kızı Marina’da. Medya kulislerinde de kapağın Marina Berlusconi’nin rızasından geçerek basılıp basılmadığı konuşuluyor.
 
Seks fotoğrafları da var
Closer dergisinin editörü Laurence Pieau ellerinde Kate ve William’ın ‘seks’ fotoğraflarının da olduğu açıklamasında bulundu. Ancak Pieau bu fotoğrafları yayımlamayacaklarını söyledi. Pieau, “Elimizde daha samimi fotoğrafların bulunduğu gerçeğini saklamayacağım. Ama onları yayımlamadık ve yayımlamayacağız. Sanırım başka gazeteler ve dergiler yayımlayacak” diye konuştu.
 
1 km’den çektiler
Daily Mail gazetesi düşesin görüntülerinin çekildiği noktanın fotoğrafını yayımladı. Fotoğrafın çekildiği yerin çiftin kaldığı şatodan 1 km uzaklıkta olduğu açıklandı. Prenses Diana’nın eski korumalarından Ken Wharfe ise Kate ve William’ın korumalarını suçladı. Wharfe, “Güvenlik ekibi Fransız polisiyle iletişime geçmemiş gözüküyor. Eğer bir fotoğrafçı o uzaklıktan fotoğraf çekebiliyorsa silahlı bir adam daha kötüsünü yapabilir. Nasıl olur da ekip bölgeyi kontrol etmez” dedi.
 
‘Annem gibi acı çekmeyecek’ 
İngiltere’de yayımlanan Daily Mirror gazetesine konuşan William’a yakın bir kaynak prensin, “Kate’in annem gibi acı çekmesine izin vermeyeceğim” dediğini söyledi. William’ın Kate’in, Prenses Diana ile aynı kaderi paylaşmasını istemediği belirtildi. Gazete William’ın yakınlarına, “Annemin başına gelenin eşimin başına da gelmesini istemiyorum” dediğini yazdı. Kaynak, “Kate’i kraliyet ailesinin içine sokarken bu nedenle tedbirli davranıyordu. Onun özgür olmayan bir hayat yaşamasını istemiyordu. Bugüne dek bunun mümkün olduğunu düşünüyordu ancak bu fotoğraflar çizgiyi aştı. Şimdi özgür olmayan bir gelecekten korkuyor” dedi.
 
Yağmur ormanında unuttular
Uzakdoğu seyahatinde olan Kate ve William dün Borneo Adası’ndaki yağmur ormanlarına bir ziyaret gerçekleştirdi. Ormanda ilginç aktivitelere katılan çiftin keyifli görüntüleri üstsüz fotoğraf sorununu unuttukları şeklinde yorumlandı. Çift Borneo’dan sonra Solomon Adaları ve Tuvalu’ya gidecek.
 
İrlanda gazetesi de yayımladı
İrlanda’da yayımlanan Irish Daily Star gazetesi de Düşes Kate’in üstsüz fotoğraflarına yer verdi. Gazetenin dünkü sayısında iki sayfa yer ayrılan fotoğraflara İngiltere kraliyetinden tepki geldi. Kate ve William’ın resmi konutu St. James sarayından yapılan açıklamada, fotoğrafların yayımlanması ‘açgözlülük’ olarak nitelendirildi. Açıklamada gazetenin davranışı kınandı.

Milliyet