Saraybosna'dan gelen haber sevindirdi

Bosna-Hersek’in başkenti Saraybosna’da düzenlenen Judo Gençler Avrupa Şampiyonası’nın ilk gününde Ahmet Şahin Kaba gümüş madalya kazandı

21 Eylül 2013 Cumartesi 00:01 tarihinde eklendi.


60 kiloda tatamiye çıkan bu yılın Akdeniz Oyunları ikincisi Ahmet Şahin Kaba, sırasıyla Alman, Belçikalı ve İspanyol rakiplerini yenerek ulaştığı yarı finalde Azeri Oruj Valizada’yı da Altın Puan’da devirdi.

FİNALDE HAKEM KURBANI

Finalde bir başka Azeri Rashad Rufullayev ile kozlarını paylaşan Ahmet, maçın başında rakibine bir ceza aldırdı. Ancak bir dakika sonra, maç devam ederken minderdeki hakemi uyaran masa hakemleri Rufullayev’e verilen cezayı iptal etti. Aynı anda minder hakemi de Ahmet’e bir ceza puanı verince, Ahmet önde olduğu maçta bir anda geri düştü.

Demoralize olan Ahmet bitime 77 saniye kala Rufullayev’in ippon’unu önleyemedi. Ahmet böylece geçen yıl üçüncü olduğu şampiyonada bu kez gümüş madalya kazandı.

“GÜMÜŞ ÇOK DEĞERLİ”

Daha önce Ümitlerde Avrupa ikincisi, Gençlerde dünya beşincisi olan Ahmet, Saraybosna’daki gümüş madalya ile kariyerinin en büyük başarısına ulaştı.

Maçın ardından görüşlerini açıklayan Milli Takım Antrenörü Yavuz Yolcu, iyi giden maçta hakemlerin verdiği ilginç kararın her şeyi değiştirdiğini ama yine de 36 sporcunun mücadele ettiği 60 kiloda gümüş madalyanın çok değerli olduğunu söyledi.


CİHAN