Saray'da veda iftarı

Bakanlar Kurulu’nu, 19 Ocak, 9 Mart ve 20 Nisan’da toplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün de 4. kez Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabine üyeleriyle bir araya geldi.

Sarayda veda iftarı
07 Temmuz 2015 Salı 06:13 tarihinde eklendi.
Bakanlar Kurulu’nu, 19 Ocak, 9 Mart ve 20 Nisan’da toplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün de 4. kez Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabine üyeleriyle bir araya geldi. Son olarak 20 Nisan’da Bakanlar Kurulu’na başkanlık eden Erdoğan, 7 Haziran seçimlerinden sonra, dün bir kez daha kabine üyeleriyle buluştu. Beştepe’deki Bakanlar Kurulu toplantısında ağırlıklı konu, sınır güvenliği, Suriye ve Irak’taki gelişmeler ve Yunanistan’daki referandum oldu.
 
Özellikle Suriye sınırında yaşanan ve Türkiye’yi bir “oldu bitti”ye sürükleyebilecek gelişmeler masaya yatırılarak, Türkiye’nin bu konularda alacağı tavır tüm detaylarıyla konuşuldu. TSK’nın bölgeye sevkiyatları ve harekat hazırlıklarının yanı sıra, sınırın diğer tarafında bekleyen sığınmacıların durumu görüşüldü. Terörle mücadele ve çözüm sürecine yönelik özellikle HDP kanadından yapılan değerlendirmelerin de ele alındığı toplantıda Erdoğan, yeni döneme ilişkin süreçlerin nasıl yürütülmesi gerektiği ile ilgili hükümetin tecrübeli isimlerinin görüşlerini aldı.
 
Bakanlar Kurulu’nun, 3 dönem kuralı nedeniyle Meclis’e giremeyen bakanlar için ayrı bir anlamı oldu. Çünkü yeni hükümetin önümüzdeki hafta kurulması durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, başkanlık ettiği son Bakanlar Kurulu toplantısı olacak. Erdoğan’ın, özellikle uzun yıllardır birlikte çalıştığı üç dönemini dolduran isimlerle veda niteliği taşıyan toplantı, akşam iftar yemeğinde devam etti. 
 
Star