"Sarhoş kafayla eylem yapıyorlar"

AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, Gezi Parkı eylemi için, ''Sabaha kadar barlarda içip ellerinde boş bira şişelerini taşıyanlar eylem yapıyorlar. Ayık kafayla seçim sandığını bulamayanlar'' dedi.

Sarhoş kafayla eylem yapıyorlar
01 Haziran 2013 Cumartesi 18:55 tarihinde eklendi, 1.344 kez okundu.
Balçova Kaya Termal Otel’de yapılan Ak Parti Genel Merkez Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı 10. Bölge Toplantısı’na katılan Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Taksim'de yaşanan olaylar hakkında konuştu.
 
Tayyar, şunları söyledi: "İstanbul'da gece helikopterlerin gaz sıktığını söylediler. Bu eylemi provoke eden sanatçılar var. Ak Parti İzmir il binasının yandığını bile söylediler. Dedikoduları Twetter'dan paylaşarak kaotik ortam oluşturdular. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne vazife çıkarmayı amaçlıyorlar. Eylem, darbe zemini oluşturmaya yönelik olarak oluşturuldu. Bu bir provaydı. Sağ duyulu Türk milleti bu oyuna gelmedi. Siz, ülkeyi yönetenlerin icraatlarından memnun değilseniz, sandığa gidersiniz. Iktidarları millet getirir, millet götürür. Siz sokakta iktidar olmaya çalışırsanız hüsrana uğrarsanız. Sabaha kadar barlarda içip ellerinde boş bira şişelerini taşıyanlar eylem yapıyorlar. Ayık kafayla seçim sandığını bulamayanlar. Sarhoş kafayla sokaklarda eylem yapıyorlar.”
 
"ERDOĞAN İLK DEVLET BAŞKANI, GÜL SON CUMHURBAŞKANI OLACAK"
 
Şamil Tayyar, Ağustos 2014'te yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin çok önemli olduğunu söyledi. Seçimi bu kadar önemli kılanın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olma ihtimali olduğunu belirten Tayyar “Aday olup olmayacağını bilmiyorum. Gönlümden geçen aday olmasıdır. Allah’ın izniyle olur ve kazanır. Bu gerçekleşirse Abdullah Gül son Cumhurbaşkanı, Erdoğan ise ilk Devlet Başkanı olur. Bunu unutmayın" dedi. Yüzde 50 üzerinde oy almış bir Cumhurbaşkanının anayasal yetkilerini kullandığı zaman fiilen devlet başkanı olacağı görüşünü savunan Şamil Tayyar, "Yeni modele ilişkin şimdiden anayasa değişikliği mutlaka yapılmalıdır. Çünkü artık parlamenter sistem iflas etmiştir. Şimdi yaparsan ne ala. Yapamazsak seçimden sonra Türkiye gündemine başkanlık modeli mutlaka gelecektir'' diye konuştu.
 
Şamil Tayyar, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Türkiye’de devlet büyükleri, sanatçılara yönelik suikastlar olabileceğini de ileri sürdü.

DHA