"Sarıgül ile tatlı bir rekabet olacak"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Mustafa Sarıgül ile İstanbul için tatlı bir rekabet olacağını söyledi.

Sarıgül ile tatlı bir rekabet olacak
05 Kasım 2013 Salı 22:13 tarihinde eklendi.


Gürsel Tekin, CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığının düzenlediği partiye katılım törenine katıldı. İlçede bulunan Gözde Düğün Salonu'nda Sarıgöl ve Merkez mahallesinden partiye toplu katılım töreni düzenlendi. Tekin, burada gazetecilerin sorularını cevapladı.

Mustafa Sarıgül ile İstanbul için tatlı bir rekabet olacağını belirten Tekin, "İnşallah önümüzdeki günlerde tatlı rekabet olacak. Sayın Sarıgül Belediye Başkanlığı için halen bu talebi açabilmiş değildir. İnşallah o talep olduktan sonra İstanbul'un sorunlarını ve meselelerini İstanbul ile ilgili hayallerimizi paylaşacağız." diye konuştu.

Sarıgül'ün partiye katılımına bazı tepkiler geldiği yönündeki bir soruya Tekin, "Son derece normal, burası sosyal demokrat bir parti. Burayı kimse kışla gibi görmesin, bir AKP gibi görmesin. Herkes düşüncelerini söyleyecektir. Muhalefette olacaktır, karşıda olacaktır. Elbette itirazlar olacaktır, benimde itirazım olmuştur. Başka bir şeye rey'imi vermişim. Rey vermeden öncede itirazlarımı yapmışım." şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın öğrenci yurtları ile ilgili yaptığı açıklamasının hatırlatılması üzerine Tekin, "Sayın Başbakanın son açıklamaları gerçekten kabul edilebilecek bir açıklama değildir. Umut ediyorum ki sayın Başbakan boşlukta bulunmuştur, sürçü lisan etmiştir.

Sayın Başbakana 2011 yılında ki balkon konuşmasını hatırlatmak isterim. Sayın Başbakan 76 milyonun güvencesiyim demişti. Demokrasinin ayıplarından bir tanesi de hukuk güvence değilse kişi güvence ise o ülkede demokraside hukukta sorgulanmalı." ifadelerini kullandı.


CİHAN