Sarıgül, Şirinevler Meydanı'nda konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mustafa Sarıgül seçim, çalışmaları kapsamında Bahçelievler İlçesi'ne bağlı Şirinevler Mahallesi'ni ziyaret etti.

Sarıgül, Şirinevler Meydanında konuştu
20 Şubat 2014 Perşembe 19:51 tarihinde eklendi, 1.367 kez okundu.
Şirinevler Meydanı'nda parti otobüsünün üzerinden vatandaşlara hitap eden Sarıgül, aday belirleme sürecinde kendisinin önerdiği isimlerin meclis üyesi adayı yapılmamasını eleştirdi. Meydandaki kalabalığın "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganları üzerine, "Ama birleşmiyorsunuz" diyen Mustafa Sarıgül, "Tam tamına, bir ilçeye 2 kişi, toplamda 80 kişi gönderdim.

Bir tanesini dahi koymadılar. Ama olay şu, Sarıgül koltuğun peşinde değil Laik ve Demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin peşinde" diyerek serzenişte bulundu. Bazı partililerin alkışını beğenmeyen Sarıgül "Gençler olay şu profesyonel siyaset yapanlar bir kez daha gördüm ki candan çalışmıyorlar. Hiç merak etmeyin sistemi değiştireceğim.

Yandan olanlarla değil, candan olanlarla devam edeceğim. Bütün enerjimi o oraya geldi, bu buraya geldi, aşağı alıyorum. Bunu bırakın. Bak benim en yakın arkadaşım Beykoz dörtteydi, olmadı, yine bu meydanda ve yandan alkışlamıyor" diyerek gençleri uyardı.
 
"ADAMI OLAN LİSTEYE GİRİYOR, ADAMI OLMAYAN LİSTEYE GİRMİYOR"
 
Turgut Özal'ı, Erdal İnönü'yü anarak, onların döneminde çıktığını söylediği Siyasi Partiler Yasası'nın mutlaka değişmesi gerektiğini söyleyen Sarıgül "Bu siyasi partilerin hepsi aynı. Adamı olan listeye giriyor, adamı olmayan listeye girmiyor. Benim böyle bir düzenim yok" dedi. Eleştirilerini bir Başbakanımızın verdiği ismi koymadılar diye sürdüren Mustafa Sarıgül, "Ne yapacaksın! İki tane iş var: ya bismillah deyip devam edeceksin yada başka bir şey diyeceksin.

Onun için Arenaya gelmeyin, yada geldiğiniz zaman suratınız on karış olmasın. Bütün ricam şu, sevgili gençler enerjinizi aşağı düşürenlerle çalışmayın, dünü konuşanlarla çalışmayın, sinkaflı konuşanlarla çalışmayın; yarını konuşanlarla çalışın.

Bayrağımızı kim ilerletecekse, toprağımızı kim geliştirecekse, demokrasiyi kim bir noktaya taşıyacaksa enerjimizi başkanlarımızdan alın, aslanlar gibi devam edin" diye konuştu. Meydanda göremediği bazı gençler olduğunu söyleyen Sarıgül, 30 Mart akşamını işaret ederek "Sarıgül yere düşer, Tokat vururlar. Sarıgül yere düşer; ama bir avuç çamur alır binasını yine yapar" dedi.
 
BAŞBAKAN'IN AKLI İstanbul'DA FİKRİ SARIGÜL'DE
 
Konuşması sık sık partililerin attığı sloganlarla kesilen Mustafa Sarıgül, Cumartesi günü saat 13.00 da Kasımpaşa'da olacaklarını söyledikten sonra elini kulağına götürüp telefonla konuşuyor gibi yaparak, sosyal medyada yayınlanan ses kayıtlarına gönderme yaptı.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eski başbakanların belediye başkanlarıyla uğraşmadığını söyleyerek eleştiren Sarıgül, Başbakan'ın aklının İstanbul'da fikrinin Sarıgül'de olduğunu söyledi.
 
Dersaneler konusuna da değinen Mustafa Sarıgül, dersanelerin kapatılmasını tasvip etmediğini söyledi.
 
Konuşmasının ardından Mareşal Fevzi Çakmak Caddesinde bir süre yürüyen Sarıgül kendisini destekleyen vatandaşlarla fotoğraf çektirdi. Caddede yoğun ilgiyle karşılanan Mustafa Sarıgül, bir süre sonra parti otobüsüne binerek vatandaşları selamladıktan sonra Şirinevler'den ayrıldı.

DHA