Sarıkamış şehitleri Antalya'da anıldı

Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemalettin Taşkıran, Sarıkamış Harekâtı’nda Hicaz’dan, Balkanlar’dan, Anadolu’dan gelen 76 bin askerin şehit olduğunu söyledi.

Sarıkamış şehitleri Antalyada anıldı
28 Aralık 2012 Cuma 15:45 tarihinde eklendi.

 

 Prof. Dr. Taşkıran, "Şehit olurlarken ne Kürtlüklerini ne Çerkezliklerini ne Arnavutluklarını ne de Türklüklerini hatırladılar. Çünkü vatan birdi, bayrak birdi. Vatan ve bayrak birse gerisi hikâyedir." dedi.
 
Kepez Belediyesi, Sarıkamış Harekâtı'nda, soğuktan, tifüsten ve açlıktan şehit olan 76 bin askerin dramını, düzenlediği konferans, fotoğraf sergisi, kompozisyon ve şiir yarışmasıyla gençlere anlattı. Rus işgaline karşı 22 Aralık 1914’te yapılan Sarıkamış Harekâtı’nda şehit düşen kahraman Mehmetçik, şahadetlerinin 98. yılında Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde düzenlenen fotoğraf sergisi ve konferansla anıldı. 
 
Prof. Dr. Bingür Sönmez’in arşivinden oluşan 'Sarıkamış' konulu fotoğraf sergisinin açılışını, Konyaaltı Kaymakamı Bayram Yılmaz ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü yaptı. Daha sonra Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemalettin Taşkıran’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa geçildi. Konferansa 500’e yakın lise öğrencisi katıldı. Kaymakam Yılmaz ve Başkan Tütüncü, konferanstan önce Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile organize edilen ‘Sarıkamış’ konulu kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

CİHAN