Sarıkamış şehitleri canlandırıldı

Erzurum Hüseyin Turgut Eğitim Merkezindeki infaz koruma memur adayları, Palandöken'de Sarıkamış Harekatında şehit düşen askerleri canlandırdı.

Sarıkamış şehitleri canlandırıldı
09 Ocak 2014 Perşembe 21:36 tarihinde eklendi.
Protokol, oyunu dizlerinin üzerine battaniye sererek izledi. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Genel Müdürlüğü Erzurum Hüseyin Turgut Eğitim Merkezi (HTEM) Başkanı Hakim Ünal Bingül yönetimindeki 269'uncu dönem hizmetiçi infaz koruma memur adayları Sarıkamış Harekatının 99'uncu yıl dönümünde 'Beyaz Ağıt' isimli tiyatro oyununu Palandöken Kayak Merkezinde sergiledi.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 17 dereceye düştüğü Palandöken'in 2 bin 400 rakımındaki Gondool Liftlerin bulunduğu acemi kayak pistinde kar üstünde yatan ve üzerlerine bayrak serilmiş şehitleri canlandıran infaz koruma memur adayları izleyicileri duygulandırdı.

'Beyaz Ağıt' oyununda adaylar soğuğa rağmen yeteneklerini gösterdi. Oyunu izlemeye gelen Vali Ahmet Altıparmak, Vali yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı, son kararname ile merkeze alınan İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, müftü Hasan Çınar ile HTEM Başkanı Ünal Bingül soğuktan korunmak için dizlerine battaniye örttü. Açık alanda yapılan gösteride yer alan memur adayları da fırsat buldukça elektirikli ısıtıcıdan yararlandı.
 
HTEM Başkanı Ünal Bingül, Sarıkamış'ta şehit olan binlerce askeri anmak için 3 aydır oyuna hazırlandıklarını belirtti. Bingöl, "Bütün şehitlerimize sonsuz bir saygı duyuyoruz. Onları rahmetle anıyoruz. Şehitleri biraz olsun anlamak onların neler çektiğini hissettirmek için oyunumuzu karlı zemin ve soğuk havada sergiledik" dedi. 

DHA