Sarıkamış şehitleri için tırmanıyorlar

Kars'ta 'Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı' çerçevesinde, 3 bin 170 metre rakımlı Allah-u Ekber Dağı’na, '15. Sarıkamış Şehitlerini Anma' tırmanışı başladı.

Sarıkamış şehitleri için tırmanıyorlar
21 Aralık 2013 Cumartesi 22:37 tarihinde eklendi, 2.009 kez okundu.

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından 1998 yılında başlatılan ve geleneksel hale getirilen Sarıkamış Şehitlerini anmak için 'Allah-u Ekber Dağı Tırmanışı' kapsamında Sarıkamış Allah-u Ekber Dağı Şehitlik Anıtı önünde tören düzenlendi.

Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Sarıkamış Allah-u Ekber Dağı şehitleri ve tüm şehitler için dua edildi.

Törene; Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü Ali Koçak ve Dağcılık Federasyonuna bağlı farklı illerden gelen spor kulüplerinden yaklaşık 60 kişilik grup katıldı.

Törenin ardından, Selim ilçesi Sarıgün köyünden tırmanışa başlayan dağcılar, 2 bin 800 metrede kamp kurarak geceyi burada geçirecek. 22 Aralık Pazar günü sabah erken başlayacak tırmanışla 3 bin 170 rakımlı Allah-u Ekber Dağı zirvesine varılacak. Zirvede Meçhul Asker Şehitliği Anıtı’nda tören yapıldıktan sonra aynı gün yine aynı güzergahtan geri dönülecek.
 


CİHAN