"Sarıkamış, Türkiye’nin Davos'u olacak"

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde iki otelin açılışını yapan Kars Valisi Eyüp Tepe, "Sarıkamış Türkiye’nin Davosu olacak." dedi.

Sarıkamış, Türkiyenin Davosu olacak
30 Aralık 2012 Pazar 18:57 tarihinde eklendi.

 

Bayraktepe Kayak Merkezi bölgesinde hizmete giren 3 yıldızlı Sarıkamış Kar Otel ile Alpina Konakları'nın açılış törenine katılan Kars Valisi Eyüp Tepe, burada yaptığı konuşmada, son dönemlerde hem Kars ve Sarıkamış’ta ciddi turizm yatırımları yapıldığını, bunun son derece sevindirici, ancak ulaşılan bu noktayı yeterli görmediklerini söyledi. Türkiye’nin Davos’u olma yolunda Sarıkamış’ta çok iyi gelişmeler olduğuna dikkat çeken Vali Tepe, şunları söyledi: "Sayın Başkanımızın çizdiği hedef doğrultusunda, sizlerinde malumu olduğu üzere, Türkiye’nin Davos’u Sarıkamış ise, böyle bir iddia taşıyor isek, birkaç rakamla kıyaslama yaparsak henüz daha gidecek çok yolumuz olduğu belli olacak. 10 bin nüfuslu Davos’ta 54 tane otel var. Bizde atılan adımları çok önemsiyoruz. Ama asla yeterli görmüyoruz. Bugün sadece Antalya bölgesinde 5 yıldızlı otel sayısı tabi bu 2-3 sene öncenin rakamı 135’di. Muhtemelen şuan 145-150 olmuştur bilemiyorum. Yani onun için bu işin sonu yok arkadaşlar. Yani kış turizminin yeri ayrı, yaz turizminin ayrı yeri var. Dolayısıyla biz bunlarıyeterli göremeyiz. İnşallah ilerleyen süreçte Sarıkamış’ı biraz önce ifade ettiğim gibi Türkiye’nin Davos’u olarak görmek imkanı olur inşallah. Bu otelimizle beraber bu sene açacağımız ve açtığımız hizmete giren diğer otelleri de bu vesile ile tebrik etmiş olayım. Gerçekten onlarda Kars turizmi için, Sarıkamış turizmi için çok önemli hizmet edecekler. Onları da bu vesile ile tebrik ediyorum. Mekan sahiplerine hayırlı olsun, Sarıkamış’ımıza hayırlıolsun, Kars’ımıza hayırlı olsun."
 
"SARIKAMIŞ’TA MÜTHİŞ BİR TURİZM, YATIRIM FURYASI VAR"
 
Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş de bu sene 3 otelin yüzde yüz kapasite artırdığını ayrıca 4 yeni otelin hizmete açıldığını belirterek, "Sarıkamış’ta müthiş bir turizm, yatırım furyası var. Gelecek yıl 2 otel daha yapılıyor. Turizm teşvik noktasında 6. bölgedeyiz. Sigorta teşvikleri, faiz indirimleri, elektrik giderlerinin karşılanması noktasında en iyi noktada turizm alanındayız. Hükümetimizin bu noktada çok büyük desteği var. Ayrıca TKDK kurumunun turizm destekleri, Kalkınma ajanslarının destekleriyle tabi bu seviyeye geldi bu işler. Ayrıca geçen sene tanıtım noktasında, Türkiye’de en çok tanıtılan kayak merkezi oldu Sarıkamış. Bütün bunların etkisini görüyoruz." diye konuştu. 
 
Konuşmaların ardından Kars İl Müftüsü Mehmet Genç’in yaptırmış olduğu duayla birlikte Kar Oteli ve Alpina Konakları hizmete açıldı.

CİHAN