Sarıyer'de kuduz karantinası!

Sarıyer'e bağlı Uskumruköy’de bir köpeğin yoldan geçen çocuğu ısırması sonucunda köy karantinaya alındı.

Sarıyerde kuduz karantinası!
20 Mart 2013 Çarşamba 15:54 tarihinde eklendi.

Terk edilmiş köpeklerin şehrin muhtelif yerlerinden Sarıyer’in köylerine getirildiğine dikkat çeken vatandaşlar, köyde korku içinde dolaştıklarını ifade etti. 

 
İlköğretim 4. sınıf öğrencisi 9 yaşındaki O.Y,. 20 gün önce başıboş dolaşan bir bekçi köpeğinin saldırısına uğradı. Köpeğin ayağından ısırdığı küçük çocuğun babası durumu hemen jandarmaya bildirdi. O.Y. hastaneye götürülüp tedavi edilirken köpek, görevliler tarafından yakalanıp hayvan barınağına teslim edildi. Ancak 5 gün sonra köpek barınakta ölü bulundu. Yapılan incelemede, köpeğin kuduz virüsü taşıdığı belirlendi. Köpeğin kuduz olduğunun belirlenmesi üzerine Uskumruköy karantinaya alındı. Köyün giriş ve çıkışlarına ‘Bu mahallede kuduz hastalığı çıktığından hayvan giriş-çıkışı yasaklanmıştır’ yazılı uyarı levhaları asıldı. 6 ay boyunca köye hayvan giriş-çıkışları yasaklandı. 
 
Şehrin çeşitli yerlerinden getirilen köpeklerin başıboş bir şekilde gezmesinden ise mahalleli dertli. Başıboş bir köpeğin bir çocuğu ısırması sebebiyle köyün karantinaya alındığını ifade eden Uskumruköy Muhtarı Halil Özkaya, “Başıboş hayvanların toplanıp, hayvan barınağına konulmasını istiyoruz. Her taraf köpek. Köpekleri geceleri bırakıp, gidiyorlar.” dedi. 
 
Karantina dolayısıyla pek bilgilendirmenin yapılmadığını aktaran Eczacı Suat Dalkıran da, Uskumruköy’ün şehirden uzak olması sebebiyle köpeklerini buralara atıldığına dikkat çekti. 
 
‘İŞE GİDERKEN KORKUYORUZ’
 
Özellikle sabah namazına giderken, sokaklarda çok sayıda köpek olduğunu dile getiren Coşkun Özgönül ise, “Ben köpekten korkmadığım için bana bir şey yapamıyorlar. Geçen gün arkadaşın çocuğunu bir köpek ısırdı. Belediye sağdan soldan topluyor, buraya bırakıyor. Ormanlar köpek dolu. Halk korkuyor. Sabah saatlerinde işe gitmek zorunda olan kadınlar korkuyor.” ifadelerini kullandı.  
 
Köpeklerden korktuğunu söyleyen 8 yaşındaki Deniz Erdoğan ise, geceleri çok köpek olduğunu anlattı. 

CİHAN