Sarıyer'de otobüs devrildi: 5 ölü

Sarıyer Zekeriyaköy yolunda Kilyos’a düğüne gidenleri taşıyan midibüsün freni patladı. Kontrolden çıkan araç karşı şeride geçerek şarampole yuvarlandı. Kazada 5 kişi yaşamını yitirirken, 25 kişi de yaralandı.

Sarıyerde otobüs devrildi: 5 ölü
30 Ağustos 2013 Cuma 20:24 tarihinde eklendi, 1.383 kez okundu.
Kaza, saat 19.45 sıralarında Sarıyer Zekeriyaköy yolunda meydana geldi. İddiaya göre, Beylikdüzü’nden Kilyos’taki düğüne gidenleri taşıyan Atilla Onruk'un (52) kullandığı 34 DD 0449 plakalı midibüsün seyir halindeyken freni patladı.

Kontrolden çıkan araç, karşı şeride geçerek önce 34 UV 7545 plakalı otomobile çarptı, ardından da ağaçlık alandan 5 metrelik şarampole yuvarlandı. Kaza sonrası 5 kişi olay yerinde hayatı kaybederken, ilk belirlemelere göre 5’i ağır 25 kişi de yaralandı. 
 
Kaza ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılardan 11’i olay yerine gelen ambulanslarla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, 7’si Maslak Acıbadem Hastanesi’ne, 3’ü Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne, 3’ü Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, 1’i Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götüldü. Tedaviye alınan yaralılardan 5'nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Cumhuriyet savcısının olay yerindeki incelemeleri devam ederken, ölenlerin kimlik bilgileri belirlenmeye çalışılıyor. 
 
YOLA BÜYÜK ARAÇLARIN GİRMESİ YASAK 
 
Olay yerine giderek kazayla ilgili bilgi alan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, "Normalde bu yola büyük araçların girişi yasak. Sadece küçük araçlar için yapılan bir yol. Büyük araçların girmemesi için yolda daraltma yapıldı. Sanırım sürücü zorlamış girmek için. Düğüne gidiyorlarmış.

Büyük olasılıkla freni boşalmış. Daha sonra ise karşı şeride geçerek 5-6 metrelik şarampole yuvarlanmış. Ölenlere rahmet yakınlarına sabır diliyorum. Olayın boyutu gün ağarınca daha çok ortaya çıkacaktır” dedi.

CİHAN