Şarkışla’da sahte dolar operasyonu

Sivas’ın Şarkışla ilçesinde bir şahsın evinde yapılan aramada, 'Black Dolar' tabir edilen siyah renkli dolar ebadında kesilmiş kağıtlar, solüsyon, solüsyon yapımında kullanılan toz madde ve 5 adet enjektör iğnesi ele geçirildi.

Şarkışlada sahte dolar operasyonu
27 Mart 2013 Çarşamba 21:38 tarihinde eklendi, 3.857 kez okundu.

 

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Şarkışla Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen bir soruşturma kapsamında ilçede ikamet eden S.G.’nin ikamet adresinde yapılan aramada, 24 balya halinde 'Black Dolar' tabir edilen siyah renkli dolar ebadında kesilmiş kağıtlar, solüsyon, solüsyon yapımında kullanılan toz madde ve 5 adet enjektör iğnesi ele geçirildi. 
 
Ele geçirilen dolar ebadında kesilmiş renkli kağıtların dolandırıcılık amacıyla kullanıldığı, bu yöntemde mağdur şahıslara siyah renkli dolar ebadında kesilmiş kağıtların Afrika ülkelerinden yurt dışına gizlice kaçırılan gerçek ABD Doları oldukları ve beraberinde bulunan solüsyon yardımı ile üzerindeki siyah boyanın temizleneceği söylenilerek kupür değerinin altında satılmak sureti ile dolandırıcılık suçu işlendiği kaydedildi.
 
Sivas Emniyet Müdürlüğü, bu dolandırıcılık yönteminin genellikle Afrika kökenli şahıslar tarafından kullanıldığını açıkladı. 

CİHAN