Saruhan Ayber hayatını kaybetti

Türk basınının duayen isimlerinden Bursa Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı gazeteci 75 yaşındaki Saruhan Ayber, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Saruhan Ayber hayatını kaybetti
16 Ekim 2014 Perşembe 16:11 tarihinde eklendi.
İzmir, Bursa ve İstanbul’da gazetecilik yapan Saruhan Ayber, uzun süredir KOAH tedavisi görüyordu. Bir süreden beri Bursa Medicabil Hastanesi’nde tedavisi devam eden evli ve iki çocuk babası Ayber bu sabah hayatını kaybetti.
 
Ayber için yarın Bursa Gazeteciler Cemiyeti’nde tören düzenlenecek. Sürekli basın kartı sahibi Ayber’in cenazesi ikindi vakti Organize Sanayi Camii’nde kılınacak namazın ardından Hamitler Mezarlığı’nda toprağa verilecek.
 
SARUHAN AYBER
İstanbul’da 1939 yılında doğan Saruhan Ayber, gazetecilik yaşamına 1958’de Demokrat İzmir’de başladı. İzmir’de Yeni Asır ve İzmir Ekspres gazetelerinde görev yapan Ayber,
 
Bursa’nın ilk ofset gazetesi olan Bursa Hakimiyet’in yazı işleri müdürlüğü ve genel yayın yönetmenliğini yaptı. 1977-1984 yılları arasında Bursa Gazeteciler Cemiyeti’nin başkanlığını yapan Ayber, daha sonra Sabah ve Günaydın gazetelerinde çalıştı. Ayber, 1 Ocak 1995’ten itibaren yeniden Bursa’ya döndü Bursa Hakimiyet ile Olay Medya Grup’ta görev aldı. Ayber, daha sonra sahibi olduğu danışmanlık şirketinde çalışmalarını sürdürdü.