Saruhanlı Altın Üzüm Festivali başladı

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde, belediye tarafından düzenlenen Altın Üzüm Festivali ve Kurtuluş Etkinlikleri görkemli bir kutlamayla başladı.

Saruhanlı Altın Üzüm Festivali başladı
18 Eylül 2013 Çarşamba 14:42 tarihinde eklendi.

Kutlamaya AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Balaban, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Serhat Karakuş, İl Genel Meclis üyeleri Mehmet Salatacı ve Mehmet Baltacı, AK Parti İlçe Başkanı Fahrettin Ayçiçek, Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, ilçede düzenlenen kuru üzüm yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle başladı. Havai fişek gösterisinden sonra Başkan Yaralı, yaptığı konuşmada, "Bütün güzellikleriyle beraber bu coğrafyada yaşamanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlçemiz, dünyanın en güzel toprakları içerisinde kurulmuş bir yer ve bereketli topraklara sahip. İlçemizin ekonomisi tarıma dayalı bir ekonomi ve ilçemizde de tarımı ilgilendiren en önemli ürün üzümdür. Saruhanlı Belediyesi olarak geçtiğimiz yıllardan itibaren ilçemizle beraber sembolleştirmek, üzümü tescillettirmek ve markalaştırmak için bu çabaları sarf ediyoruz. Bu festivallerimizi bu sayede gerçekleştiriyoruz. Bunlarla beraber Saruhanlı'da inşa ettiğimiz sosyal tesislerimiz, heykellerimiz, kafeteryalarımızın hepsini üzümle birlikte sembolleştirmek için üzümü kullanıyoruz." dedi. Program, protokol konuşmalarından sonra Suzan Kardeş konseriyle devam etti. Festival kapsamında, bir hafta boyunca sergi ve stantlar kurulacak.


CİHAN