"Savaş istemiyoruz"

Paris’te öldürülen PKK’lı Sakine Cansız’ın babası İsmail Cansız, Atatürk Havalimanı’nda yaptığı açıklamada barış istediklerini söyledi. İsmail Cansız, "Savaşa lanet olsun. Savaş istemiyoruz artık." dedi.

Savaş istemiyoruz
16 Ocak 2013 Çarşamba 19:14 tarihinde eklendi.

 

Paris’te öldürülen PKK’lıların cenazesi THY uçağı ile İstanbul’a getirildi. Cenazeleri teslim almak için havalimanına gelen aileler gazetecilerin sorularını cevapladı. Öldürülen kadınlardan Sakine Cansız’ın babası İsmail Cansız, “Barış istiyorum barış. Başka bir şey istemiyorum. Barış isteyen Sakine Cansız’ın babasıyım. Onu da katlettiler. Ben yine de barış istiyorum. Mesele bu kadar. Barış başka bir şey yok. Savaşa lanet olsun. Savaş istemiyoruz artık.” ifadelerini kullandı.
 
İsmail Cansız, “Hepiniz benim kardeşlerimsiniz, çocuklarımsınız. Her şeyimsiniz. Ben Sakine’yi kaybetmişim ama sizleri gördüğüm zaman Sakinem kaybolmamıştır. Siz onu yaşatacaksınız. Buna inanıyorum. Ben de bu yaşlılıkla elimden geleni sizinle beraber paylaşırım. Sizinle beraber o toprağa canımı bile feda ederim. O insanlara buradan selam olsun, Diyarbakırlılara, Dersim toplumuna. Hepinizi selamlıyorum.” dedi. Sakine Cansız’ın annesi ise “Kızımla gurur duyuyorum” ifadesini kullandı. 
 
Fransa’da öldürülen 3 kadının önünde saygıyla eğildiklerini söyleyen BDP Eş Başkanı Ayla Akat Ata, “Onların alçakça katledilmelerini lanetliyoruz. Kınıyoruz. Bu gün burada onların uğruna canını verdikleri Kürdistan topraklarına uğurlamak üzere, binler burada tek yumruk, tek ses olduk.” diye konuştu. 
 
Sorunun bir gün çözüleceğini ve Türkiye halklarının eşit yurttaşlık temelinde bir arada yaşayacağını söyleyen BDP Milletvekili Sebahat Tuncel de şunları söyledi: “Bu topraklara birileri istemese de mutlaka özgürlük ve barış gelecek. Bedeli ne olursa olsun. Biz bu sorumluluğu alıyoruz. Bundan sonra bu 3 devrimci yoldaşımız şahsında bu mücadeleyi kendimiz omuzluyoruz." 

CİHAN