Savcı, Demirtaş'a ''gel'' dedi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ifadeye çağırdığı öğrenildi.

Savcı, Demirtaşa gel dedi
30 Haziran 2016 Perşembe 14:47 tarihinde eklendi.
MİLLETVEKİLİ dokunulmazlığının kaldırılmasından sonra hakkında Mersin Cumhuriyet Savcılığınca soruşturma açılan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, talimat ile ifadesi alınması için Ankara Cumhuriyet savcılığınca ifadeye çağrıldı. İfadeye çağrıldığını doğrulayan HDP Eş Başkanı Demirtaş, ifadeye vermeye gitmeyeceğini söyledi. Daha önce de HDP'nin Muş milletvekilleri Ahmet Yıldırım ve Burcu Çelik Özkan ifadeye çağrılmıştı.
 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Talimat Bürosu, Mersin, Midyat ve Kayseri Cumhuriyet Başsavcılıklarının yürüttüğü soruşturmalar kapsamında, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ı ifadeye çağırdı.
 
Alınan bilgiye göre, Mersin ve Midyat Cumhuriyet Başsavcılıkları "hakaret" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından hakkında yürütülen dört soruşturmaya ilişkin Demirtaş'ın ifadesinin alınması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Talimat Bürosuna yazı gönderdi.
 
Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı da "kamu görevlisine iftira" suçundan hakkında yürütülen soruşturma kapsamında, Yüksekdağ'ın ifadesinin alınması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına talimat yazdı.
 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Talimat Bürosundan, Demirtaş ve Yüksekdağ'a, ifade vermeleri için posta yoluyla tebligatta bulunulacağı öğrenildi. 
 
İfadeye çağrıldığını doğrulayan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, daha öncede aldıkları karar gereğince ifade vermeye gitmeyeceklerini söyledi. 
 
Demirtaş ve Yüksekdağ'ın yanı sıra  Ağrı’da haklarında soruşturma dosyası bulunan HDP Milletvekilleri Dirayet Taşdemir ve Bedran Öztürk’ün de yine talimat ile ifade vermeleri için Ankara savcılığınca çağrıldıkları belirtildi.
 

DHA