Savcı Kara, iddiaları yalanladı

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını yürüten savcılardan Celal Kara, 'eli cebinde ve şüphelilere 2 dakika süre verdiği' şeklindeki haberleri yalanladı.

Savcı Kara, iddiaları yalanladı
06 Ocak 2014 Pazartesi 20:28 tarihinde eklendi.

Tekzip metni hazırlayan Savcı Kara, yasalar çerçevesinde hiçbir şüpheliye husumet beslemeden, ayrıcalık da tanımadan görevini yerine getirdiğini belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir konuşmasında "Savcı eli cebinde, 2 dakikan var anlat ve çık, gelsin şimdi sizi efendileriniz kurtarsın" şeklinde davrandığını ileri sürmüştü. Bir kısım basın organlarında da Savcı Celal Kara’nın ismi kullanılarak Başbakan’ın ileri sürdüğü şekilde davranan savcının Kara olduğunu belirtmişlerdi.

Savcı Celal Kara, avukatı Niyazi Atasoy aracılığıyla tekzip metni hazırladı. Haberlerde isnat edilen davranış ve sözlerin gerçek dışı ve iftira olduğu belirtildi. Müvekkilinin, şüphelilerin ifadelerini avukatlarının gözetiminde aldığını kaydeden Atasoy, şüphelilere talep ettikleri gerekli sürenin de tanındığını anlattı. Bu durumun UYAP kayıtlarıyla da sabit olduğunu vurgulayan Atasoy, somut delile dayanmayan aksine iddialara itibar edilmemesini istedi. Açıklamada, "Müvekkilimiz uymak ve uygulamak zorunda olduğu yasalar çerçevesinde soruşturmada adı geçen şüphelilerin hiçbirisine husumet beslemeden, ayrıcalık da tanımadan ifa ettiği kutsal görevin kendisine yüklediği sorumlulukları yerine getirmiştir." denildi.

Konuyla ilgili haberlerin içeriğinde, hukuka ve somut gerçeklere aykırı, gazetecilik meslek etiğine uymayan, kişilik haklarına ağır saldırı ve aşağılama içeren, hedef gösteren ifadelere yer verildiği vurgulandı. Atasoy, basın yayın organlarında müvekkili aleyhine başlatılan kara propagandanın, müvekkilinin ifa ettiği kutsal makama ve kişilik haklarına saldırı boyutunu da aşarak hedef gösterilmesinin hukuken ve vicdanen kabul edilemeyeceğini belirtti.

Müvekkilinin, aldığı kritik görevler nedeniyle onun nezdinde Adalet Bakanlığı’nın ve adliye teşkilatının manevi şahsiyetinin taraflı, asılsız, suçlayıcı yayınlarla rencide edilmesi nedeniyle açıklama yapıldığını ifade eden Atasoy, tüm karalama kampanyalarına rağmen müvekkilinin kamu vicdanına olan inancının tam olduğunu kaydetti. Atasoy müvekkilinin daha önce de olduğu gibi adaletin tecellisine hizmet etmeye devam edeceğini duyurdu.


CİHAN