Savcı,eşini öldüren kadına 'CEZA VERİLMESİN' dedi

ZONGULDAK'ın Kozlu İlçesi'nde, geçen yıl 8 Ocak'ta eve alkollü gelerek kendisine şiddet uygulayan 18 yıllık eşi 38 yaşındaki Muhammet Ali Erke'yi boğarak öldüren 36 yaşındaki Ayşegül Erke'nin tutuksuz yargılanmasına devam edildi.

Savcı,eşini öldüren kadına CEZA VERİLMESİN dedi
30 Ocak 2015 Cuma 09:38 tarihinde eklendi.
Savcı mütalaasında, eylemini haklı görülebilir bir korku ve telaştan kaynaklanan güdü ile savunma sınırını zorlayarak gerçekleştirdiği kanaatiyle sanığa ceza verilmemesini istedi.
 
Ayşegül Erke, iddiaya göre eve alkollü gelen, özel bir şirkette gece bekçisi olarak çalışan eşi Muhammet Ali Erke'yi, kendisini ve 4 çocuğunu dövdüğü gerekçesiyle boğarak öldürdü. Eyleminde meşru savunma ve zorunluluk hali olduğu gerekçesiyle 24 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanan Ayşegül Erke, 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 6'ncı duruşmada hakim karşısına çıktı. Erke, iki polis eşliğinde adliyele getirildi. Duruşmada, ölen Muhammet Ali Erke'nin babası Ethem Erke ve kız kardeşi Derya Balkan ile avukatlar hazır bulundu.
 
Cumhuriyet Savcısı Erdoğan Doğan mütalaasında, eve alkollü gelen Muhammet Ali Erke'nin çocuklarına ve eşine hakaret edip, ayrıca eşine nedensiz bıçakla saldırdığı, sanığın da maktülü itip yere düşürdüğü ve yeniden kendisine saldırmak isteyince, boynuna sarılıp olayı gerçekleştirdiğine dikkat çekti.
 
Olayda yaşam hakkına yönelik haksız bir saldırı olduğu, saldırı ve savunmanın ise eş zamanlı olduğuna vurgu yapan savcı, "Saldırıya ilişkin savunmanın zorunlu olması, saldırı ile savunma arasında oran bulunması, sanığın eylemini haklı görülebilir bir korku ve telaştan kaynaklanan güdü ile savunma sınırını zorlayarak gerçekleştirdiği anlaşıldığından TCK’nın 27/2 maddesi gereğince sanık hakkında ceza verilmesine yer olmadığına karar verilmesi talep ve mütalaa olunur" dedi.
 
Ölen Muhammet Ali Erke'nin babası ve avukatı savcının mütalaasına katılmayarak sanığn cezalandırılmasını istedi. Sanık Ayşegül Erke ise iddia makamının tamamen gerçekleri aktardığını söyledi. Mahkeme, dosya ile ilgili karar vermek üzere duruşmayı erteledi.
 
Ayşegül Erke, yoğun güvenlik önlemi altında polis aracıyla adliyeden götürüldü. Ethem Erke, gazetecilerin sorusu üzerine, "Burada 'adalet' yazıyordu ama göremiyorum" diyerek tepkisini dile getirdi 

DHA