Savcılara 'yazar' çağrısı

Çağrı, terörle mücadelede psikolojik üstünlüğün kaybedildiğini söyleyen DP Genel Başkanı Zeybek'ten geldi.

Savcılara yazar çağrısı
21 Eylül 2011 Çarşamba 21:53 tarihinde eklendi.

 

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek'ten, terörle mücadele konusunda yazılı bir açıklama geldi.

Son günlerde yaşanan terör olaylarına dikkat çeken Zeybek, "Savcıları, terör örgütünü destekleyen yazarlar ve siyasi parti hakkında harekete geçmeye çağırıyorum" dedi

"Terör örgütü resmen şımartılmıştır" diyen Zeybek, psikolojik üstünlüğün kaybedilmesini de önemli bulduğunu söyledi.

 

Zeybek, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: 
"Savcıları, terör örgütünü destekleyen yazarlar ve siyasi parti hakkında harekete geçmeye çağırıyorum. Terör örgütü resmen şımartılmıştır. Biz terör örgütünün, 'resmi' dedikleri, terör üniformaları içinde ve zaferi işaretleri ile Habur'dan geçtiklerini, mahkemelerin ayaklarına gidip beraatlarını verdiklerini gördük. Bu görünendi. Ama işin görünmeyeni ortaya çıktı. Görünmeyen bundan çok daha tehlikeliymiş. Yani psikolojik üstünlüğü kaybetmeyi çok önemli buluyorum. Artık şehitlerimizin sayısını bile ay, ay takip edemez hale geldik." 

PSİKOLOJİK ÜSTÜNLÜK
Terörü önlemenin birçok yöntemi olduğunu bunlardan birinin kara harekatı olduğunu kaydeden Zeybek, terörün psikolojik üstünlüğünün kesilmesi gerektiğini bildirdi.

Terörü desteklemek, teröre cesaret verici konuşmalar yapmanın hiçbir şekilde düşünce özgürlüğü olmadığını belirten Zeybek, açıklamasının devamında şöyle dedi:

"O terör birikiminin unsurlarından birisidir. Dolayısıyla PKK'yı öven, eski marksist, şimdi liberal birtakım yazarlara müsamaha, teröre destektir. Terörün yan kuruluşu olduğu apaçık belli olan siyasi partiye gösterilen müsamaha teröre destektir. Onun için devlet yasalar içerisinde kalarak terör örgütünün üzerine çökmeli, terör örgütünü her alanda bitirmelidir.

Bir taraftan da birtakım tuzu kuru adamlar, gazetelerin televizyonların köşesine kurulmuşlar, patronlarından büyük paralar alarak terör örgütünün propagandasını yapıyorlar. Bunlara gösterilen müsamaha devam ettiği müddetçe terör örgütü üstünlüğü koruyacaktır.

Dolayısıyla, terör örgütü yandaşlarına, meddahlarına, PKK perestlere çok yönlü bir hareket yapılmalıdır. Bu ülkede PKK severler var. Birtakım yazarlar çıkıyor, PKK'yı seviyor. Böyle bir şey olur mu? Terörü övmek fikir özgürlüğü değildir. O teröristin başka bir çeşididir. Teröristi övdüğün zaman, terörist örgüte eleman sağlama imkanı sağlıyorsun. Meselenin üzerine çok yönlü gitmek lazım."