Savcılık, Aldırmaz için izin istedi

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, çeşitli iddialar nedeniyle Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz hakkında İçişleri Bakanlığı'ndan soruşturma izni istedi.

Savcılık, Aldırmaz için izin istedi
05 Ağustos 2013 Pazartesi 18:46 tarihinde eklendi.
Adana Adliyesi'nde Basından Sorumlu Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Hasan Öz, 3 yılı aşkın süredir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görev yapan Zihni Aldırmaz'la ilgili bazı yerel gazetelerde yayınlanan haberleri ihbar kabul etti. Savcı Öz'ün sıraladığı iddiaların araştırılması için Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, Zihni Aldırmaz hakkında İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nden soruşturma izni istedi. 
 
Savcılığın büyüteç altına aldığı iddialar arasında belediyenin 2011'de satın aldığı 10 otobüsün daha önce alınan 120 otobüsten daha pahalıya geldiği konusu ilk sırada yer aldı.
 
Kalp krizi nedeniyle ölen Genel Sekreter İsmail Hakkı Develi'nin görev süresi boyunca imzaladığı belgelerin araştırılması gerektiğine dair yorumlar da soruşturma konusu yapıldı. Savcılık ayrıca Belediye Meclisi'nin Aldırmaz'a 40 milyon liralık borçlanma yetkisi verirken, CHP'li Meclis üyelerinin parti grup kararını by-pass ettiği yönündeki iddiaların soruşturulması için de izin istedi. Soruşturma izini istemi gerekçesinde ayrıca Aldırmaz'ın 'kamu kaynaklarını kişisel reklamlarla harcadığı, kentin dört bir yanına ilanlar astırarak, siyasi ikbali için tanıtım yaptığı' iddiası da sıralandı.
 
Aldırmaz, Aytaç Durak'ın görevden uzaklaştırılması üzerine 3 yıl önce meclis üyeleri arasından başkan vekili olarak seçilmiş, partisi MHP'den de istifa etmişti.

DHA