Savcılıktan 'öldüren nakil' kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde çift kol ve bacak nakli yapılan Şevket Çavdar'ın ölümüyle ilgili, Sağlık Bakanı Recep Akdağ hakkında 'soruşturmaya yer olmadığına' karar verdi.

Savcılıktan öldüren nakil kararı
18 Nisan 2012 Çarşamba 15:23 tarihinde eklendi.

 

Başsavcılığın kararında, Çavdar'ın 27 Şubat 2012'de ölümüne ilişkin Prof. Dr. Ayşegül Yarpuzlu'nun, Bakan Akdağ ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serhat Ünal hakkında, 'insanlar üzerinde bilgilendirmeden deney yaptırma, taksirle adam öldürme ve görevi kötüye kullanma' iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğu belirtildi
 
Kararda, Akdağ'a yönelik suçlamanın görevine ilişkin olduğuna dikkat çekilerek, Anayasa'nın 100. ve TBMM İç Tüzüğü'nün 107. maddelerine göre, başbakan ve bakanlar hakkındaki soruşturma yetkisinin TBMM'ye ait olduğu kaydedildi.
 
Kararda, 'Cumhuriyet Başsavcılığımızın bu sıfata sahip kişiler hakkında soruşturma ve kovuşturma yapma yetkisinin bulunmadığı anlaşıldığından, Sağlık Bakanı Recep Akdağ hakkında kamu adına soruşturma yapılmasına yer olmadığına karar verildi' ifadesine yer verildi.
 
Yarpuzlu'nun gerekli akademik, idari ve yasal sorumluluklarını yerine getirmediği iddiasıyla hakkında suç duyurusunda bulunduğu Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serhat Ünal'a ilişkin evrakın ise Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu'nun, görevsizlik kararıyla Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı'na gönderildiği bildirildi.