Savcıya kızıp yolu kapadılar!

Muğla’nın Milas İlçesi’nde, bisikletiyle kavşaktan ’U’ dönüşü yapmak isterken arkadan gelen otomobilin çarptığı lise öğrencisi 17 yaşındaki Lütfullah Özden öldü.

Savcıya kızıp yolu kapadılar!
24 Nisan 2014 Perşembe 13:49 tarihinde eklendi, 1.060 kez okundu.
Kavşağın güvenli olmadığını söyleyen, savcının da kaza yerine geç geldiğini ileri süren Özden’in yakınları, karayolunu 30 dakika boyunca trafiğe kapattı.
 
Kaza, bugün saat 08.30 sıralarında, Milas- İzmir Karayolu Derince Kavşağı’nda meydana geldi. Timuçin Biliktan Çok Programlı Lisesi 11’inci sınıf öğrencisi olan Lütfullah Özden, sabah bisikletiyle okuluna gitmek üzere yola çıktı. Yaklaştığı kavşaktan ’U’ dönüşü yapmak isteyen Özden’e arkasından gelen, 52 yaşındaki Tayfun Yüksel yönetimindeki 34 HN 6594 plakalı otomobil çarptı. Kanlar içinde yere düşen çocuğu görenler, kazayı sağlık ekipleri ve jandarmaya bildirdi. Gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, Özden’in kaza yerinde yaşamını yitirdiği belirlendi. Otomobil sürücüsü Yüksel, jandarma tarafından gözaltına alındı.
 
YOL 30 DAKİKA KAPALI KALDI
 
Kazayı haber alıp olay yerine gelen Özden’in yakınları, kavşağın güvenli olmadığını söyleyerek tepki gösterdi. Savcı’nın da 2 saat geçmesine rağmen kaza yerine gelmediğini öne süren grup yaklaşık 30 dakika boyunca Milas- İzmir karayolunu trafiğe kapattı. Savcının olay yerine gelmesiyle yol tekrar trafiğe açıldı. Yapılan incelemenin ardından Özden’in cesedi, morga kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
 
MUHTAR: YETKİLİLERE BİLDİRDİK
 
Kavşağın güvenli olmadığını dilekçe yazarak yetkililere bildirdiklerini söyleyen Derince Mahallesi Muhtarı Saldıray Çetin, "Bu kavşak bu haliyle çok tehlikeli. Tehlikeli olduğunu ve ölümlü kaza olabileceğini daha önce yetkili makamlara bildirdik. Köylünün tarım arazileri, hayvanlarını otlattıkları araziler yolun karşısında. Bizler hem hayvanların hem de insanların kullanabileceği bir alt geçit istedik. Ulaştırma Bakanlığı’na yapmış olduğumuz başvurunun ardından bir yazı gönderdiler. Ve bölgeye sadece ışıklı kavşak sistemi yapılabileceği belirtildi" dedi.

DHA