"Savcıya yalan söyledim"

Şike soruşturması kapsamında uzun süre tutuklu olarak yargılanan Gaziantepsporlu futbolcu İbrahim Akın, şike yaptığı iddia edilen Beşiktaş ve Fenerbahçe maçlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Savcıya yalan söyledim
20 Şubat 2012 Pazartesi 10:02 tarihinde eklendi, 1.111 kez okundu.

 

Geçtiğimiz sezon İstanbul Büyükşehir Belediyespor forması giyen ve 3 Temmuz'da başlayan şike operasyonu kapsamında uzun süre boyunca tutuklu yargılanan İbrahim Akın, Kanaltürk ekranlarında yayınlanan Telegol'de birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.
 
Tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldıktan sonra Gaziantepspor ile anlaşmaya varan İbrahim Akın, kendisinin şike yaptığı iddia edilen Süper Lig'deki Fenerbahçe maçı ve Türkiye Kupası finalindeki Beşiktaş maçıyla ilgili iddialara yanıt verdi. İşte yetenekli oyuncunun kritik açıklamaları;
 
MEHMET ALİ AYDINLAR İLE GÖRÜŞMEDİM
İsmini veremeyeceğim birisi bana "Seni Mehmet Ali Aydınlar çağıracak" dedi. Ama hiç bir zaman Mehmet Ali Aydınlar beni aramadı. Ben de onu aramadım. Dolayısıyla hiç konuşmadık. Aziz Yıldırım da bir çok kişinin kulağıma gelen "Mehmet Ali Aydınlar İbrahim Akın'ı yanına çağıracak" dedikodusunu duyduğu için böyle iddialarda bulunmuş olabilir. Ancak iddialar gerçek değil.
 
SAVCIYA YALAN SÖYLEDİM
Ben zaten daha önce söylemiştim. İfademi baskı altında verdim. Savcıya yalan söyledim. Yoksa beni salmayacaktı. İnsan tutuklanmak ister mi? Ancak bu oyunu ben değil, benim önceki avukatım oynadı. Ya hayatın ya hapis diyerek bana savcıya yalan söylememi önerdi. Ben de ona inanarak yalan ifade verdim. Zaten içeriye girdikten sonra şikayette bulundum.
 
HOCA KONUSUNDA GIRGIR YAPIYORDUK
Benim oynadığım maçlar ortadadır. 38 maç oynadım 38'ini de inceleyebilirler. Biz hocaya danışma konusunda gırgır muhabbeti yaparken bunlar yaşandı. Hoca konusunda sadece gırgır yapıyorduk. Menajerim bir hocaya sor dediğinde, gülüyorum zaten ben. Kimseyle hiç bir konuşmam yok. Hiç bir şekilde kimseden para almadım. Maçı da istedikleri kadar inceleyebilirler. Fenerbahçe maçında 60. dakikada oyundan çıktım. Bütün şutları ben atmışım, pasları ben vermişim. İstatistiklere bakabilirler.
 
FENERBAHÇE MAÇINDA OYNAMAYI BEN TALEP ETTİM
Hatta bunu ilk kez burada açıklayayım. Fenerbahçe maçında oynamayı özellikle ben talep ettim. Normalde Abdullah Avcı kupa finali olduğu için beni dinlendirecekti. Ben de dedim ki: "Beni dinlendirme hocam. Eğer oynamazsam Trabzonspor baskı kurar". Abdullah Avcı da "Sakın sakatlanma, Beşiktaş maçımız var" dedi ama ben yine de oynadım. Zaten maçtan sonra Selçuk Yula'nın yazısı da her şeyi açıklıyor. Yazıda mücadelemden dolayı bana teşekkür ediyor hatta.
 
HERKES EK KLASÖRDEKİ TAPELERİ GÖZDEN KAÇIRIYOR
Beşiktaş maçıyla ilgili ise söyleyebilecek hiç bir şey yok. Orada görünmeyen tapeler var. Ben menajerim Yusuf Turanlı'ya, "Abi Beşiktaş beni istiyor olabilir ama benim final maçım var. Bu bizim için çok önemli" diyorum. Hatta "Final maçını kazanıp Beşiktaş'a öyle gideceğim. Eğer Beşiktaş beni almayacaksa almasın, eğer alacaksa da maçtan alsın diyorum. Bunu herkes gözden kaçırıyor. Tapelerde gözükmüyor şu an ama bunlar ek klasörlerde gözüküyor.
 
GOL ATMIŞ, ASİST YAPMIŞ ADAM NASIL ŞİKE YAPAR?
Ben anlamıyorum, gol atmış, asist yapmış adam nasıl şike yapar? 80 dakika oynamışım kupa finalinde, açın bakın en iyi kim oynnamış? Kupa maçını kaç defa daha izledim.
 
Karşında Fenerbahçe var abi. Fenerbahçe ile oynuyorsun, gol atmama gibi bir ihtimalin olabilir mi? Bana kimseden bir teklif gelmedi. Yusuf Turanlı oynamasan daha iyi olur bile demedi.
 
POŞETTE İBRAHİM TORAMAN'IN FORMASI VARDI
 
Yusu Turanlı'dan aldığım poşette İbrahim Toraman'ın forması vardı. Yusuf Turanlı benim menajerim. Ben İbrahim Toraman'dan forma isteyemez miyim? İbrahim Beşiktaş'ın kaptanı, binlerce hayranı olan bir adam. Ben formasını isteyemez miyim? ŞİKENİN GÜNAH OLDUĞUNU BİLMEZ MİYİM? Hoca kimdir, nedir? Hepsi üfürükçü. Ben inancı olan bir adamım. Şikenin günah olduğunu bilmez miyim?