Şavşat'ta kar şenliği

ARTVİN'in Şavşat ilçesinde düzenlenen 4'üncü Şavşat Yavuzköy Kar Şenlikleri, renkli görüntülere sahne oldu.

Şavşatta kar şenliği
31 Ocak 2015 Cumartesi 15:20 tarihinde eklendi.
Şavşat Kültür, Turizm ve Dayanışma Derneği'nce düzenlenen ve ilçe merkezine yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta bulunan bin 580 rakımlı Yavuzköy'de yapılan şenliğe Vali Kemal Cirit, Şavşat Kaymakamı Cemil Sarıoğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş, Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş ile yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Vali Cirit ve beraberindekileri köye gelişlerinde bazı köy sakinleri atlarla karşıladı.
 
Şenliğinin açılışını yapan Vali Kemal Cirit'in yöre sakinlerinin yaptığı tahtadan kızakla kayması ilginç görüntüler oluşturdu. Dik ve engebeli yamaçta yaklaşık 100 metre kayan Vali Cirit'in sergilediği performans, köylülerden alkış aldı. Açık ve güneşli havayı fırsat bilerek şenliğe katılanlar, şambrel, lastik bot ve ahşap kızaklarla kayarak karın keyfini çıkardı. Zaman zaman ufak tefek kazaların yaşandığı etkinliğe katılanlar, çocukları ve aileleriyle güzel vakit geçirdi.
 
BEROBONA İLGİ GÖRDÜ
 
Komşu köy Kocabey'den gelenler de, bölgede geçmiş yıllarda yılbaşı eğlencesi olarak gerçekleştirilen ancak artık unutulmaya yüz tutan Berobana orta oyununu canlandırdı.  İlginç maskelerle sahnelenen Berobana orta oyununun renkli ve ilginç görüntüleri şenliğe katılanların büyük beğenisini topladı.
 
AMAÇ KIŞ MEVSİMİNİN ZORLUKLARINI EĞLENCEYE ÇEVİRMEK
 
Şenliğin amacının, ağır geçen kış şartlarında cefa çeken Şavşat halkına karın sefasını sürdürmek olduğunu kaydeden Şavşat Kültür, Turizm ve Dayanışma Derneği'nin Başkanı Zafer Güngüt de, her mevsimde farklı bir güzelliğe bürünen ilçede ağır geçen kış mevsiminin zorluklarını eğlenceye çevirmek ve yöre kültürünü gelecek nesillere aktarmak için kış şenliğini düzenlediklerini söyledi. Şenliğe gösterilen ilginin sevindirici olduğunu kaydeden Vali Kemal Cirit de, yöre sakinleri ile birlikte kaymanın zevkini yaşadığını anlattı, Berobana orta oyununu da çok beğendiğini ifade etti. Şenlik, yöresel sanatçıların akşam düzenleyeceği konserle sona erecek.