Saygı Öztürk'ten Örgüt Pazarı

Saygı Öztürk’ün yazdığı “Örgüt Pazarı” kitabında ülkemizdeki sol-sağ örgütler, Kürtçülük ve tarikatların dünü anlatıldı.

Saygı Öztürkten Örgüt Pazarı
22 Nisan 2013 Pazartesi 13:26 tarihinde eklendi, 1.941 kez okundu.

Saygı Öztürk’ün yazdığı “Örgüt Pazarı” isimli sol-sağ örgütler, Kürtçülük ve Tarikatların anlatıldığı kitapta, Genelkurmay Başkanlığı’nın bugünleri tarif eden uyarılarda da bulunduğu belgelerle ortaya çıktı. 

 
Gazeteci-yazar Saygı Öztürk’ün yazdığı “Örgüt Pazarı” kitabında ülkemizdeki sol-sağ örgütler, Kürtçülük ve tarikatların dünü anlatıldı. 1973 yılında Genelkurmay Başkanlığı tarafından Bakanlar Kurulu’na sunulan brifingde, “Kürtçülük ideolojisi ile asi bir kitle oluşturuluyor ve problem çok ciddidir” uyarısının yapıldığı, ortaya çıktı. Aynı brifingde, aşırı sağcıların da “Türk devletini temelden yıkacak zaman ve zemini kolladıkları”na dikkat çekiliyor.
 
Türkiye’nin gündeminde olan konuları belgeleriyle gün yüzüne çıkaran  Saygı Öztürk, çok satanlar listesine giren “Belgelerle 28 Şubat” kitabından sonra, Bilgi Yayınevinden çıkan yeni kitabında da 50’den fazla belge yer aldı. Bugün önemli görevlerde bulunanların yasadışı parti ve örgütlerdeki rollerinin de anlatıldığı  kitapta, Kürtçülük olaylarının da dünü belgelerle ortaya konuldu. 
 
İstekler hep aynı
“Örgüt Pazarı” kitabında, 1968 yılında Diyarbakır’da kurulan “Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi”nin tüzüğünde yer alan bölümlerin, bugün BDP ve PKK tarafından da tekrarlandığını ve isteklerin kelime kelime aynı olduğu kitapta belgeleriyle yer aldı. 
 
Sağ ve sol örgütlerin taktikleri, propaganda yöntemleri, o günün koşullarında “Bizim radyo”nun etkinliği, kurulan Kürtçü parti, örgütler, tarikatların dünü resmi belgelerle, olaylarla ve Devletin bunlara bakışıyla gün ışığına çıkarılıyor. 
 
Saygı Öztürk’ün yeni kitabının önsözünü gazeteci-yazar Emin Çölaşan yazdı.