SBS'de hatalı soru iddiası

Geçen hafta gerçekleştirilen Seviye Belirleme Sınavı’na (SBS) giren öğrenciler Fen Bilimleri Bölümü’ndeki 9’ncu sorunun hatalı olduğunu iddia ettiler. Öğrenciler “Biz böyle öğrenmedik” diye tepki gösterdi.

SBSde hatalı soru iddiası
13 Haziran 2012 Çarşamba 15:53 tarihinde eklendi, 3.000 kez okundu.

 

9 Haziran 2012 tarihine yapılan Seviye Belirleme Sınavı’na (SBS) ilişkin öğrencilerin ortaya attığı iddia kafaları karıştırdı. Şikayet Portalı Şikayetvar’a gönderdikleri şikayetlerde “Kitapçığın Fen Bilimleri Bölümü’nde hatalı soru var” dediler.
 
Öğrenciler Açıklama Bekliyor!
 
“Biz öğrenciler olarak şaşkınlık içerisindeyiz. Bir açıklama gerekiyor” diyen öğrenciler iddialarını şöyle dile getirdiler:
 
“A kitapçığı Fen ve Teknoloji bölümü 9’ncu soruda mantıksızlık var. Soruda Kırılgandır. Yüzeyi Mattır. Oda sıcaklığında katıdır. Elektron almaya yatkındır’ özellikleri verilen element, aşağıdaki hangi periyodik tabloda koyu renkle belirtilen bölgede yer alır ?" deniliyor. Cevapta soygazları da dahil ediyor. Biz hiç böyle öğrenmedik. Soygazlar elektron almaz diye öğrendik. Kitaplarımızın hiçbirinde böyle demiyor. Soruda oda sıcaklığında katıdır diyor fakat hidrojen taranmış. Soygazlar oda koşullarında katı değildir, yüzeyi mat olmaz, elektron almaya veya vermeye yatkın değildir. Haksızlık bu diğer arkadaşlarımda bu konuda bana katılıyor. Biz öğrenciler olarak şaşkınlık içerisindeyiz. Bir açıklama gerekiyor.”