SBS'de tercih süresi uzatıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, SBS başvuru süresinin 29 Temmuz'a kadar uzatıldığını açıkladı.

SBSde tercih süresi uzatıldı
19 Temmuz 2013 Cuma 12:45 tarihinde eklendi.
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, veli ve öğrencilerden gelen talepler üzerine Seviye Belirleme Sınavı (SBS) tercihlerinin, 29 Temmuz’a kadar uzatıldığını duyurdu.
 
Yusuf Tekin, twitter'dan önemli açıklamalarda bulundu. 2013 yılı yer değiştirme takviminde iller arası yer değiştirme başvurusu sonuçlarının ilanı için 21 Temmuz tarihinin belirlendiğini belirten Tekin, mesajında, "Bu durumda iller arası yer değiştirme talebinde bulunan ve çocuğu SBS tercihi yapacak öğretmenlerimizin bir mağduriyeti gündeme gelmiş ve konu ile ilgili olarak Sayın Bakanımıza yoğun talepler ulaşmıştır." dedi.
 
Sınav ve yer değiştirme takviminde başkaca hiçbir mağduriyete yer vermeyecek bir biçimde SBS ile ilgili son başvuru tarihinin 29 Temmuz 2013 tarihine uzatıldığı vurgulayan Tekin, "Bu durumda 26 Temmuz tarihinde iller arası yer değiştirme sonuçları açıklanan öğretmen arkadaşlarımız ve diğer bütün velilerimiz çocuklarının tercihlerini rahatlıkla yapabileceklerdir. Sonuçların bütün öğretmen arkadaşlarımız ve bütün veliler için hayırlı olmasını dilerim." diye konuştu.
 
YER DEĞİŞTİRMESİNDE YIL SONU ESAS ALINACAK
 
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öğretmenlerin zorunlu yer değiştirme süresinde 31 Aralık 2013'ün esas alınacağını açıklamıştı. Bu tarih itibarıyla bulundukları ilde en az 3 yıl çalışma süresini tamamlayanlar iller arasında yer değiştirme isteğinde bulunabilecek.
 
Öğretmenlerin 2013 yılı iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme işlemleri için başvuruları bugünden itibaren almaya başladı. Başvurular 24 Temmuz 2013'e kadar yapılabilecek.

CİHAN