Schumacher emekli oluyor

Formula 1'de 7 kez şampiyonluk yaşayan Michael Schumacher, sezon sonunda emekli olacağını açıkladı.

Schumacher emekli oluyor
04 Ekim 2012 Perşembe 12:31 tarihinde eklendi, 2.037 kez okundu.

Formula 1 takımlarından Mercedes-AMG'nin, gelecek sezon koltuğunu McLaren Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton'a bırakacak olmasının ardından Alman pilot Michael Schumacher, sezon sonunda emekli olacağını açıkladı. Schumacher'in Sauber takımına gideceği yönünde de spekülasyonlar yapılıyordu. 

     
43 yaşındaki motor sporları efsanesi Schumacher, Pazar günkü Japonya Grand Prix'si öncesi düzenlenen basın toplantısında, dünyanın en iyi sürücüleriyle mücadele edebilecek durumda olsa da ''elveda deme'' zamanının geldiğini ve bu ayrılışın belki de geri dönmemek üzere olduğunu belirtti. 
     
Schumacher, takım olarak hedeflerine ulaşamadıklarını ve dünya şampiyonluğu için yarışacak bir otomobil geliştiremediklerini dile getirerek, yine de genel kazanımlarından memnun olduğunu kaydetti. Schumacher, sezon sonunda ne yapacağına karar vermediğini ve sadece önündeki 6 yarışa odaklanmak istediğini ifade etti. 
     
Mercedes-AMG takım patronu Ross Brawn ise Michael Schumacher'in ''yüzyılın en cesur yarışçısı'' olduğunu belirterek, ''Michael ile çalıştığım için ayrıcalıklı hissediyorum'' diye konuştu. 
     
Schumacher, 2006 sezonunda Formula 1'i bıraktığını açıklamış, 2010 sezonunda yeniden pistlere dönmüştü ancak iki yıllık sürede yalnızca bir kez podyuma çıkabilmişti. Formula 1'de bu alandaki rekor olan 91 yarış zaferi bulunan Schumacher, 2'si Benetton ve 5'i Ferrari takımıyla olmak üzere kazandığı 7 şampiyonlukla da dünya rekorunu elinde bulunduruyor.