Schuster'in Türk nefreti

Bernd Schuster, El Digital Madrid gazetesine verdiği röportajda, Türk futbolunu yerden yere vururken, "Çok çirkin bir futbol var" ifadesini kullandı

Schusterin Türk nefreti
06 Temmuz 2011 Çarşamba 08:18 tarihinde eklendi, 1.145 kez okundu.

 

Beşiktaş'ın eski Teknik Direktörü Schuster'in Türk futboluna yönelik açıklamaları adeta nefret düzeyindeydi.
Türk futbolunu hiç sevmediğini ve ısınamadığını belirten Alman çalıştırıcı, "Çok çirkin bir futbol var. Buna bir de Türk lisanını ekleyince, futboldan birşey anlamıyorsunuz" dedi.

Schuster, İspanya'da yayınlanan El Digital Madrid gazetesine verdiği röportajda, İspanya'da iş bulamadığı için son çare olarak Türkiye'den gelen teklifi değerlendirmek zorunda kaldığını itiraf etti. Alman hoca, "Geçen sezon kimseden teklif almamıştım. Birden Türkiye'den istendiğim söylendi. Çok istekli değildim ancak öneriyi görünce arzulu olmasam bile gideyim dedim. Türkiye'de çalışmam böyle başladı" diye konuştu.
 
Buradaki futbola bir türlü adapte olamadığını da itiraf eden Schuster, İspanya'da Türkiye Ligi'nin hiç yayınlanmadığını ve tanıma imkanı bulamadığını söyledi. Oysa Canal Plus Televizyonu, iki dönem Türkiye Süper Ligi'nin yayın haklarını satın almış ve maçları naklen vermişti.
 
Schuster, Guti'nin kıskanıldığına da dikkat çekerek, "İnsanlar onu hep eleştiriyordu, ben ise ona sahip çıktım. Yaşı 30'un üzerine gelse bile, sizi şaşırtan hareketler yapabiliyor. O da bana yeter. Futbolseverler bunları görmeyip, özel hayatını ön plana çıkarıyordu" dedi.

Milliyet