Seagate, LaCie'i satın alıyor

Veri depolama ürünleri üreticisi Seagate, pazarın önemli isimlerinden LaCie'nin yüzde 64,5'lik hissesini satın alıyor.

Seagate, LaCiei satın alıyor
24 Mayıs 2012 Perşembe 10:35 tarihinde eklendi.

 

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, LaCie Üst Yöneticisi (CEO) Philippe Spruch'a ait tüm payların (yüzde 64,5) satın alma işlemlerine başlayan Seagate, net olarak ödeyeceği 186 milyon dolar ile firmanın tüm kontrol haklarına sahip oluyor. 
     
LaCie'nin tüketici depolama çözümleri, network eklentili veri depolama çözümleri ve yazılım olanakları, Seagate'in tüketici depolama ürünlerine dahil ediliyor. Bu birleşme ile Seagate, gün geçtikçe genişleyen tüketici veri depolama pazarında, özellikle de Avrupa ve Japonya'da büyüme sağlayacak. Satın alma ile güçlü mühendislik işlemlerine ve yazılım geliştirme kapasitesine katkı sağlanırken, çeşitli tedarikçilerle ilişkilerin daha kuvvetli hale gelmesi hedefleniyor. Resmi birleşmenin 2012'nin üçüncü çeyreğinde tamamlanması planlanıyor. 
   
Seagate Başkanı ve Üst yöneticisi (CEO) Steve Luczo satın alma ile ilgili olarak, ''Seagate tüketici veri depolama pazarını geliştirme ve kullanıcı için en dinamik ürünleri pazara sunma konusunda güçlü bir kararlığa sahiptir. Uzun yıllardır sektöre heyecan veren, harika ürünler oluşturan LaCie, Seagate'in gücüne güç katacaktır ve tüketici ürünleri kategorisinde genişlememize destek olacaktır. İşinde lider ve ileri görüşlü olan Philippe'in de aramıza katılacak olmasından dolayı çok heyecanlıyız'' ifadelerini kullandı. 
     
LaCie Üst Yöneticisi (CEO) Phillipe Spruch da, ''Bu birleşmenin biz çalışanlar ve tüketiciler için sağlayacağı yararlar ve yaratacağı hareketlilik, bizi heyecanlandırıyor. Dünya üzerindeki tüm tüketicilerin yararlanabileceği, daha büyük bir firma olan Seagate'e yeni kaynaklar oluşturmayı dört gözle bekliyoruz'' değerlendirmesinde bulundu.