Şeb-i Arus başladı

Mevlana'nın 738. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Şeb-i Arus töreni başladı.

Şeb-i Arus başladı
17 Aralık 2011 Cumartesi 20:00 tarihinde eklendi, 1.074 kez okundu.

Mevlana Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törene, Ürdün Başbakanı Avn El Hasavne, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, milletvekilleri, yabancı devlet adamları ve çok sayıda davetli katıldı. 
 

Basın mensuplarının görüntü almasından sonra tören Ahmet Özhan'ın konseriyle başladı.

Büyükada Katolik Kilisesi'nde Şeb-i Arus konseri
 
Mevlana'nın 738. Vuslat Yıl Dönümünü anma etkinlikleri kapsamında Büyükada San Pacifico Latin Katolik Kilisesi'nde, Revnak Kadın Grubu Tasavvuf Müziği Topluluğu semazenler eşliğinde Şeb-i Arus konseri verdi. 
   
Mevlana Eğitim ve Kültür Derneğince düzenlenen anma etkinliği, Revnak Kadın Grubu Tasavvuf Müziği Topluluğunun Türk Tasavvuf Müziğinin üstatlarından Ahmet Hatipoğlu'nun bestesini seslendirdiği konserle başladı. 
     
Etkinlikte dana sonra Konya'dan gelen ünlü semazenler Şerif Özden ve Seyit Ahmet Gümüş, ilahiler eşliğinde sema gösterisi sundu. 
     
Anma programında konuşan Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, anma programı ile Adalar'dan tüm dünyaya "insan olan herkes birdir, hepimiz aynıyız" mesajını vermek istediklerini dile getirdi. 
     
Anma programı, topluluğun seslendirdiği segah niyaz ilahileri ile son buldu.