Şeb-i Arus'a yoğun ilgi

Mevlana'nın 738. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında 7-17 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek sema programları için yoğun talep olduğu, Şeb-i Arus günü otellerde yer kalmadığı bildirildi.

Şeb-i Arusa yoğun ilgi
25 Kasım 2011 Cuma 13:11 tarihinde eklendi.

 

Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Çıpan, yaptığı açıklamada, törenlere her geçen yıl artan ilginin kendilerini oldukça mutlu ettiğini söyledi. 
     
Anma Törenleri'ne ilginin aylar öncesinden başladığını vurgulayan Çıpan, bu yıl törenlere yurtiçi ve yurtdışından yoğun talep olduğunu dile getirerek, "Törenlerle ilgili hazırlık çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Bu yıl törenler kapsamında birçok etkinlik düzenlenecek" dedi. 
     
Bu yıl Anma etkinlikleri kapsamında Mevlana Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek toplam 21 sema programının 14'ünün biletlerinin tamamının rezerve edildiği bildirildi. 
     
7-17 Aralık tarihleri arasındaki etkinliklerin ilk günü, gündüz seansı yapılmayacak, diğer günler gece ve gündüzleri sema programı düzenlenecek. 
     
9-17 Aralık tarihleri arasında gece düzenlenecek Sema törenlerinin biletleri biterken, 9, 10, 11, 16 ve 17 Aralık gündüz seanslarının biletleri tükendi. 
     
Sema programları akşam seansları 20.00'de, gündüz seansları 14.00'de, Şeb-i Arus ise 19.00'da yapılacak. 
   
 Törenlerin huşu içinde icra edilebilmesi için sema törenlerinin yapılacağı salonlara 6 yaşından küçük çocuklar alınmayacak. Aileler sema töreni izlerken küçük çocuklara da salonda kreş hizmeti verilecek.