Şeb-i Arus'a yoğun ilgi

Nezih Doğan, Mevlana'nın 739. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri'ne, 120 bin kişiyi aşkın talep olduğunu belirtti.

Şeb-i Arusa yoğun ilgi
04 Aralık 2012 Salı 18:54 tarihinde eklendi.

 

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Mevlana'nın 739. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri'nin dünyanın alanındaki en önemli organizasyonu olduğunu belirterek, ''17 Aralık Şeb-i Arus günü akşamına 120 bin kişiyi aşkın talep var'' dedi.

Doğan, bir otelde düzenlenen Mevlana'nın 739. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, aralık ayının Konya için bir bereket ayı olduğunu söyledi.
 
Konya'da, aralık ayında her yıl yeni bir turistik tesisin hizmete girdiğini ifade eden Doğan, yapımı devam eden ve açılan 11 yeni turizm yatırımı olduğunu belirtti.
 
Bu yıl ilk kez modern bir uygulama ile biletlerin internet üzerinden satıldığını anlatan Doğan, şunları kaydetti:
 
''Sistemi ilk kez kullanmamız nedeniyle eleştiriler aldık ama gittikçe sistemin oturduğuna tanıklık ediyoruz. Bugün baktığımızda sitemimiz 2 milyonu ulaşan bir hit sayısına sahip. ABD, İngiltere, Güney Afrika, Hindistan ve birçok ülkeden ziyaretçileri var sitenin. Çok sayıda yabancı ülkeden siteye girilmesi bizim için önemli. Gece geç saatlerde bile sitede ziyaretçiler oluyor. Şu ana kadar sistemle ilgili önemli bir sıkıntıyla karşılaşmadık. Mevlana'nın 739. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri dünyanın alanındaki en önemli organizasyonu. 17 Aralık Şeb-i Arus günü akşamına 120 bin kişiyi aşkın talep var. Çok sayıda önemli devlet adamı katılmak istiyor. Böyle bir organizasyon mümkün olduğunca mükemmel yapılmalı. Bunun için tüm Konya uğraş veriyor. Her türlü desteği veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek'e ve diğer tertip komitesi üyelerine teşekkür ediyorum.'' 
     
Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek
     
Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise Mevlana'nın 739. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri'nin yeryüzünün alanındaki en önemli etkinliği olduğunu aktardı.

''Böyle bir etkinliğin güçlü bir şekilde dünya kamuoyuna, insanlığa sunulması hepimizin görevidir'' diyen Akyürek, sözlerine şöyle devam etti:
 
''Konyamız aralık ayında kültür ve sanat şehri haline gelmekte. Sadece aralık ayında Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün 80 programı var. Diğer sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla 150 civarında etkinlik insanımızın ve insanlığın hizmetine sunulacak. Bu etkinlikleri Türkiye ve dünya gündemine taşımamız gerektiğini düşünüyorum. Konya olarak törenlere hazırız. Mevlana Kültür Merkezi, ışığıyla, sesiyle, oturma düzeniyle hazır halde. Türbe önündeki düzenlemede son noktaya geldik. Ayrıca o bölgeye yapılan sosyal tesis de hizmete girecek. Etkinliklere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.'' 
 
Toplantıya, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, Mevlana'nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, SÜ Mevlana Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Nuri Şimşekler ve çok sayıda davetli katıldı.