Sebzeye sel zammı geliyor

Antalya'daki sel, sebze ve meyve fiyatlarını yükseltti. En fazla fiyat artışı ise sivribiberde

Sebzeye sel zammı geliyor
11 Ekim 2011 Salı 11:31 tarihinde eklendi, 1.372 kez okundu.

 

Türkiye'nin sebze ve meyve deposu olan Antalya'daki sel, İstanbul'daki halleri de vurdu. Su basan seralarda zarar büyüdükçe İstanbul'a sebze ve meyve gelişi gecikti, fiyatlar bir gecede ikiye katlandı. Bayrampaşa Hali'ndeki Huzur Tarım Ürünleri'nde çalışan Sinan Dayan, "Havaların soğuk gitmesi ve sel nedeniyle ürünlerin gelmesi gecikecek. Bu da fiyatlara olumsuz yansıyacak" dedi. Şu anda en büyük fiyat artışının sivribiberde olduğunu belirten Dayan, "1.70 liradan sattığımız biber bugün 2.50 lira" diye konuştu.. Bayrampaşa Hali Komisyoncusu Yılmaz Özata ise özellikle göbek salata ve sivribiberdeki artışın yüksek olduğunu dile getirerek "Göbek salatanın kasası 5 lira iken bugün 12 lira oldu. Sivri biberin kilosu da 3 lirayı buluyor" dedi.
 
SERACILAR ZARARDA
 
Antalya'dan gelen domatesin de fiyatının arttığı bilgisini veren Özata, "Kilosu 500-600 kuruş olan domates 1.2 liraya çıktı. Ürünlere talep oldukça fiyatlar daha da yükselecek. Biz komisyoncu olarak çok zarar görmeyiz belki ama en büyük zararı seracılar ve sermeciler görecek" değerlendirmesinde bulundu.
 
BM: Fiyatlardaki artış sürecek
 
BİRLEŞMİŞ Milletler (BM), pirinç, buğday ve diğer önemli gıda maddelerinin fiyatlarındaki artışın süreceği uyarısında bulundu. Gıda istikrarsızlığıyla ilgili yıllık bir rapor yayımlayan BM'ye bağlı üç gıda ajansı, gıda fiyatlarındaki artışın özellikle Afrika'daki yoksul çiftçilerle tüketicileri etkilediğini açıkladı.

Sabah