Seçim kampanyasına 11 Eylül arası

ABD'deki başkanlık seçimi yarışında, 11 Eylül saldırılarında ölenlerin anılması dolayısıyla, ''mola'' verildi.

Seçim kampanyasına 11 Eylül arası
11 Eylül 2012 Salı 19:29 tarihinde eklendi.

 

ABD Başkanı Barack Obama ve Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Mitt Romney, ülke genelinde birbirlerine karşı sert negatif reklam kampanyaları yürütüyor. Ancak 11 Eylül saldırılarının 11. yılı nedeniyle eyaletlerde yürütülen bu negatif reklam kampanyalarına bir gün ara verildi. 
     
ABD Başkanı Obama'nın bugünkü programı da 11 Eylül saldırılarında hayatlarını kaybedenleri anmaya ayrıldı. 
     
Sabah Beyaz Saray'da ekibiyle saygı duruşunda bulunan Obama, daha sonra eşi Michelle Obama ile Pentagon'daki törene katıldı. 
     
Obama ve eşi, Pentagon'daki törenin ardından Arlington mezarlığında, sürpriz bir şekilde Afganistan ve Irak'ta ölenlerin mezarlarını ziyaret etti. Obama'nın gün içinde de yaralı askerler ile ailelerini ziyaret etmesi bekleniyor. 
     
Romney, yaptığı yazılı açıklamada, ''Bu kederli günümüzde bize saldıranlar bilmelidirler ki ABD birlik içindedir. Onları durdurmakta kararlıyız. Evimizde ve dünya genelinde barış ve özgürlüğün yanında duruyoruz'' ifadesini kullandı. 
     
11 Eylül saldırıları sonrası yapılan ilk müdahalede hayatını kaybeden itfaiyecileri hatırlamak adına, Chicago Havaalanı'ndaki itfaiyecileri ziyaret eden Romney, daha sonra Nevada eyaletine giderek, üyeleri saldırılar sonrasındaki müdahalelere katılan Ulusal Muhafız birliklerine hitap edecek.