Seçimi kazanan Aliyev halka seslendi

Seçimi kazanan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, halka teşekkür konuşması yaptı.

Seçimi kazanan Aliyev halka seslendi
10 Ekim 2013 Perşembe 17:27 tarihinde eklendi, 1.103 kez okundu.

Dün yapılan seçimde oyların yüzde 85’ine yakınını alan Aliyev, 3. dönem ülkeyi 5 yıl daha yönetecek. Aliyev’in konuşması Azerbaycan devlet televizyonundan canlı verildi. Aliyev kendisini seçtikleri için seçime teşekkür etti . Aliyev, " Bana büyük güven duyarak, yeniden cumhurbaşkanı görevine seçen halkıma minnettarım" dedi.

Cumhurbaşkanı olarak öncelikleri arasında ülkenin milli çıkarlarını savunmak olduğunu bildiren İlham Aliyev, halka onurla hizmet ederek refahını temin etmeye çalışacağını bildirdi. Aliyev, seçimde seçmenlerin özgür iradesinin şeffaf şekilde sandığa yansıdığının altını çizdi. İlham Aliyev '' Ülkemizde yapılan cumhurbaşkanı seçimleri demokrasinin zaferidir. Azerbaycan’da tüm özgürlükler mevcuttur. Azerbaycan tüm demokratik devletler gibi bundan sonra da her konuda gelişimine hızla devam edecektir.'' dedi. Konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Aliyev şu şekilde devam etti:''Azerbaycan’da, ifade, basın, siyaset ve vicdan gibi tüm özgürlükler güvence altına alınmıştır. Ülkemizde tüm halkların, tüm dinlerin temsilcileri bir aile gibi barış ve sevgi ortamında yaşıyorlar. Bu, bizim büyük değerimizdir. Azerbaycan bugün dünyada milli ve dini hoşgörü konularına büyük önem veren bir ülke olarak bilinmektedir. Azerbaycan dünyada çok kültürlülüğün merkezlerinden birisidir. Bugün ülkemiz bölgesinde istikrarlı ve bağımsız politikalar yürütebilen bir devlettir.''

Aliyev konuşmada son 10 yılda ülke ekonomisinin 3 kattan daha fazla geliştiğini söyledi. Söz konusu artışın gerçekleştirilen ekonomik ve sosyal reformlarla sağlandığını bildiren Aliyev dünyada yaşanan ekonomik dar boğaza rağmen, ekonomik anlamda ülkesinin kazanımlarının çok önemli olduğunu vurguladı.

Aliyev sözlerini şu şekilde tamamladı ''Ben bir kez daha size son on yıl boyunca bana gösterdiğiniz büyük destekten dolayı teşekkür etmek istiyorum. Bir daha sizi temin etmek isterim ki, tüm gücümle halkımızın refahı, devletimizin güçlendirilmesi için çalışacağım. Biz birlikte daha büyük başarılara imza atacağız.”


CİHAN