"Seçimin en büyük kaybedeni..."

BDP'nin TBMM grubunda konuşan HDP Eş Başkanı Sebahat Tuncel, Ağrı'da seçimlerin iptal edilmesini değerlendirdi.

Seçimin en büyük kaybedeni...
08 Nisan 2014 Salı 16:19 tarihinde eklendi.
Seçimler üzerindeki şaibenin bir kez daha ortaya çıktığını ileri süren Tuncel, "Madem Ağrı'da seçimi iptal ettiniz o zaman Ceylanpınar'da da iptal edin" çağrısında bulundu. Yerel seçim sonuçlarına da değinen Tuncel, "Bu seçimin en büyük kaybedeni ana muhalefet partisi ve onun içindeki cemaat ve MHP koalisyonudur" dedi.
 
"MADEM AĞRI'DA SEÇİMİ İPTAL ETTİNİZ O ZAMAN CEYLANPINAR'DA DA İPTAL EDİN"
 
Tuncel, Ağrı'da seçimlerin iptal edilmesini değerlendirdi. Seçimler üzerindeki şaibenin bir kez daha ortaya çıktığını ileri süren Tuncel, "Madem Ağrı'da seçimi iptal ettiniz o zaman Ceylanpınar'da da iptal edin" çağrısında bulundu. Seçimleri ana muhalefet Partisi üzerinden de değerlendiren Tuncel, CHP'nin otoriterleşen sisteme karşı kendisini alternatif gösterdiğini, ancak uyguladığı politikanın, Türkiye'nin temel sorunlarının çözümünden uzak olduğunu savundu. 
 
"SEÇİMİN EN BÜYÜK KAYBEDENİ CHP VE ONUN İÇİNDEKİ CEMAAT VE MHP KOALİSYONUDUR"
 
CHP'nin, yalnızca AK Parti'nin koltuğuna göz koyan, Başbakan'ın yerini almak isteyen bir imaj sergilediğini öne süren Tuncel, "CHP, kendisine yeni bir kimlik edindi. Sosyal demokrasiden vazgeçti, daha milliyetçi bir konuma geldi. Kendisine yeni bir milliyetçi hat çizdi. Bu seçimin en büyük kaybedeni ana muhalefet partisi ve onun içindeki cemaat ve MHP koalisyonudur" dedi. Tuncel, seçim sürecinde partisine yönelik saldırılarda CHP tabanının olmasını tesadüf olarak değerlendirmediğini söyledi. 
 
"AKSİ HALDE TÜRKİYE'DE GERÇEK ANLAMDA BARIŞ ELDE EDİLEMEZ"
 
Çözüm sürecinde yasal adımlar atılmadığını iddia eden Tuncel, hükümetin bu konudaki politikasını eleştirdi. Tuncel, şunları söyledi: "Çözüm süreci eğer yasal zemine kavuşturulmazsa çatışmanın başlaması kaçınılmaz. Bunu tehdit olarak söylemiyoruz. Türkiye'nin yüzde 80'ni artık savaş istemiyor. 'Biz adım atarsak Kürtlere taviz veririz' anlayışı yanlıştır. Müzakere yasası çıkarılmalıdır. Biz kanun teklifi de verdik. Aksi halde Türkiye'de gerçek anlamda barış elde edilemez. Bakın, hareketlilik başladı. Sokaklar yeniden ısınmaya başladı. Bir yandan 'barış' diyeceksiniz bir yandan askeri hareketliliğe devam edeceksiniz. Bu kabul edilebilir durum değil. 
 
"TÜRKİYE'NİN BÖLGEDEKİ KOMŞULARI ARTIK KÜRDİSTAN'DIR"
 
Tuncel, "Türkiye'nin bölgedeki komşuları artık Kürdistan'dır. Türkiye'nin yapması gereken şey bu komşularıyla barışmaktır. Irak Kürdistanı, Federe Kürdistan Bölgesi ile en çok ilişkilerini geliştirilmesi gereken Türkiye'dir" dedi. 
 
Mısır'daki idam kararlarını da değerlendiren Tuncel, bunun kabul edilebilir olmadığını, bu karardan vazgeçilmesi gerektiğini ifade etti. 

DHA