"Seçimle ilişkilendirmek ihanettir"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye uçağının düşürülmesiyle ilgili olarak “Umarız böyle bir cürete bir daha kalkışmaz” dedi. Olayın seçimle ilişkilendirilmeye çalıştırıldığını dile getiren Davutoğlu, buna sert tepki gösterdi: “Basiretsizliktir, art niyetliliktir, ihanettir.”

Seçimle ilişkilendirmek ihanettir
24 Mart 2014 Pazartesi 13:30 tarihinde eklendi.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, sınır ihlali yapan Suriye savaş uçağının düşürülmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
 
Ahmet Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:
 
“BM Genel Sekreteri’yle görüşme gerçekleştirdim. NATO’ya mektupla bildirimlerde bulunduk. NATO Genel Sekreteri’yle görüştük. Türkiye’nin yanında olduklarını ifade ettiler. Umarız Suriye böyle bir cürete bir daha kalkışmaz. Türkiye barışın yanında olmuştur. Barış kararlılık gerektirir. Kararlığımızdan kimsenin tereddütü olmaz. Angajman kuralı gereği düşürülmüştür.
 
Zamanlama konusundaki açıklamalar kabul edilemez. Hele bunların Türkiye’de olması üzücü. Hükümetimiz, 'Gelin sınırlarımızı ihlal edin' diye bir davetiye mi çıkarmış? Kimsenin Türkiye’nin haklılığı konusunda şüphe bırakmaması lazım. Seçim manevrası olarak yansıtmaya çalışması ciddiyetsizliktir, Türkiye’nin ilkeli tutumuna aykırıdır. Siyasi ihtilafların unutulması lazım. Tekrar olsa tekrar olacaktır.
 
Bazı yayın organları Suriye rejiminin sözcüsü gibi davranıyorlar. Her türlü ihlal, mukabilesini görür. Şüphe uyandıran yayınlar yapanları kamuoyumuzun takdirine bırakıyorum. Seçimlerle ilişkilendirmek basiretsizliktir, art niyetliktir, ihanettir.
 
Süleyman Şah Türbesi’yle ilgili kriz masası kuruldu, gelişmeleri takip ediyoruz. Yapılabilecek bir müdahale karşılığını görür. Her türlü tedbir alınmıştır, durum stabildir.”