"Seçimlere Kürdistan’da BDP olarak gireceğiz"

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, partisinin seçim çalışmaları kapmasında geldiği İzmir’de parti otobüsü üzerinden partililere hitap etti.

Seçimlere Kürdistanda BDP olarak gireceğiz
01 Mart 2014 Cumartesi 19:54 tarihinde eklendi.

Konak’ta toplanan partililere seslenen Sebahat Tuncel, "Yerel seçimlere Kürdistan’da Barış ve Demokrasi Partisi, Türkiye metropollerinde de Halkların Demokratik Partisi olarak girdik. Demokratik özerk bölgeler kuracağız." dedi.

Tuncel, “Biz demokratik özerkliği sadece Kürdistan için değil Ege için de istiyoruz. Burada yaşanan halklarla birlikte bir gelecek kuracağız.” şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir yıldır cenazelerin gelmediğini söyleyerek bununla övündüğünü ifade eden Tuncel, “Bir yıldır cenaze gelmiyorsa senin sayende değil, Kürt halkı lideri Abdullah Öcalan sayesindedir. Sayın Öcalan’ın başlattığı süreç üzerinden AKP hükümeti bir yıl boyunca hiçbir adım atmadı. Şimdi ‘demokrasiden yanayım, çözüm sürecini ilerletiyorum’ diyor ya bunların hepsi yalan.” diye konuştu.

"30 Mart akşamı Türkiye ve Kürdistan’da seçim zaferini kutlayacağız. Kürdistan’da AKP’yi tabela partisi haline getireceğiz." diyen Tuncel, şunları söyledi: "Zaten biliyorsunuz orada başka parti yok. Türkiye’de de Halkların Demokratik Partisi’ni iktidara yürüyüşünü göstereceğiz.”

Partililer, PKK'nın İmralı'da tutuklu bulunan lideri Abdullah Öcalan lehine sloganlar atttı. Polis geniş güvenlik önlemi aldı. Tuncel’in konuşmasının ardından grup olaysız şekilde dağıldı.


CİHAN