Seçmen listeleri askıdan indirildi

30 Mart 2014'te yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleriyle ilişkin muhtarlıklara asılan seçmen listeleri askıdan indirildi.

Seçmen listeleri askıdan indirildi
23 Ocak 2014 Perşembe 18:11 tarihinde eklendi.

Vatandaşlar seçmen listelerinin indirilecek olması nedeniyle son gün muhtarlıklara gelerek isimlerini kontrol etti.

30 Mart 2014 günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleriyle ilgili 10 Ocak 2014 tarihinde muhtarlıklarda askıya çıkarılan seçmen listeleri bugün saat 17.00’de kaldırıldı. Konuyla ilgili bilgi veren Bahçelievler Fevzi Çakmak Muhtarı Bilal Orhan, listelerin asıldığı dönem boyunca bir sıkıntıyla karşılaşılmadığını söyledi.

Orhan, “Aşağı yukarı 3 bin kişinin geldiğini tahmin ediyorum. 19 bine yakın seçmenimiz var ama bin kişi geldi. Cumartesi-Pazar da buradaydık vatandaşlarımız geldiler. Yoğunluk 3 gündür başladı ancak son gün çok yoğun. Öncelikle yoğunluğun sebebi ihmalkârlık başka bir şey değil. Vatandaşların bilgilerini kontrol etmiyor yani ihmal ediyor.” şeklinde konuştu.

Son gün bilgilerini öğrenmeye gelen vatandaşlardan Seyfettin Karakurt geç gelme sebebinin ihmalkârlıktan kaynaklandığını söyledi. Karakurt,"Seçmen listesine bakmaya geldik. Bulduk, aynı her zaman kullandığımız yerde kullanacağız oyumuzu. Niye geç kaldın dersen işin yoğunluğu biraz da ihmalkârlık yani." dedi. Vatandaşlardan Mahsun Özkmen ise seçimle ilgili millete hangisi daha hayırlıysa onun kazanmasını istediklerini, ve herkeste olduğu gibi kendisinde de seçim heyecanının olduğunu söyledi.

Mesai saatinin bitmesiyle birlikte aynı zamanda Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) seçmen kayıtlarını sorgulama işlemi de sona erdi. Vatandaşlar, oy kullanacakları yer ve sandık bilgilerini ise 18 Şubat 2014'ten sonra YSK’nın internet sitesinden sorgulayabilecek.


CİHAN