Seçmene bayat kahve

Muğla'nın Ortaca ilçesinin AK Partili Belediye Başkan Adayı Çetin Uslu'nun seçim çalışmaları sırasında dağıttığı kahve paketlerindeki son kullanma tarihinin geçmiş olduğu ortaya çıktı

Seçmene bayat kahve
14 Şubat 2014 Cuma 14:26 tarihinde eklendi.
30 Mart’taki yerel seçimlere sayılı günler kala adaylar da seçim çalışmalarına hız vermeye başladı. Seçmenleri ikna edebilmek için her yolu deneyen adaylar, zaman zaman tanıtımları için promosyonlar da dağıtıyor.
 
AK Parti Ortaca Belediye Başkan Adayı Çetin Uslu da seçim çalışmaları için gittiği yerlerde vatandaşlara, üzerinde ’Çetin Uslu AK Parti Ortaca Belediye Başkan Adayı’ yazılı 50’şer gramlık paketler halinde Türk kahvesi dağıtıyor. Ancak Uslu’nun dağıttığı kahvelerin üzerinde paketleme tarihinin 18.04.2013, son kulanma tarihinin ise 15.10.2013 olarak yazması dikkati çekti.
 
VATANDAŞ TEPKİ GÖSTERDİ
 
Kullanma tarihi geçmiş kahveler seçmenlerin tepkisine neden oldu. İsminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaş, "Bugüne kadar farklı siyasi görüşten de olsa evimize ve kapımızı gelen hiçbir siyasetçiyi geri çevirmedik. Bu işe gönül veren siyasetçilerin 1-2 liralık kahve paketi getirmelerinin de bizim için çok önemi yok. Ancak, hiç olmazsa bunu yapıyorlar, bari tarihini kontrol etselerdi. Hiç değilse bir daha gelmeye yüzleri olurdu" dedi.
 
AK Partili Belediye Başkan Adayı Çetin Uslu da hatalarını kabul edip, "Arkadaşlar, farkına varmadan yazın yapmış olduğumuz saha çalışmasında kullandığız kahveleri dağıtmışlar. Dolaştığımız bölgeden de partili arkadaşlarımıza uyarı gelince ilçe teşkilatında görevli arkadaşlar paketleri kontrol edip, imha etti. Geleneklerimiz gereği, gittiğimiz hiçbir eve seçim çalışması veya normal bir ziyaret de olsa eli boş gitmiyoruz. Çam sakızı, çoban armağanı sayılabilecek birkaç fincanlık kahve götürüyoruz. Yapılan yanlıştan dolayı da halkımızdan özür diliyoruz" diye konuştu.

DHA