Sefa Sirmen İzmit Belediye Başkan aday adayı oldu

Bir dönem Kocaeli Büyükşehir Başkanlığı yapan Sefa Sirmen, 2014 yerel seçimleri için CHP'den aday adayı oldu.

Sefa Sirmen İzmit Belediye Başkan aday adayı oldu
02 Eylül 2013 Pazartesi 21:53 tarihinde eklendi, 1.569 kez okundu.
Kocaeli'nde önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimlerde CHP'den aday adaylığı başvuruları akşam saatlerinde sona ererken, İzmit Belediye Başkan aday adaylığı için son başvuru, Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde de bulunan, CHP eski milletvekili Sefa Sirmen adına yapıldı. Sirmen, başvurunun kendisinden habersiz yapıldığını belirterek geçerli olup olmadığını da bilmediğini söyledi.
 
10'UN ÜZERİNDE BAŞVURU VAR
 
Kocaeli'de CHP'de aday adaylığı için en büyük ilgi merkez ilçe İzmit Belediye Başkanlığı oldu. Şu anada kadar 10'un üzerinde başvuru yapılan İzmit Belediyesi Başkan aday adaylığına, son gün başvuruyu yine eski milletvekili olan Hikmet Erenkaya da yaptı. Ancak akşam saatlerinde son anda Sefa Sirmen'in başvuru dosyasını aynı zamanda Kocaeli Muhtarlar Derneği Başkanı olan Süleyman Şen, CHP İzmit ilçe sekreteri Gökhan Ercan'a teslim etti. Şen, bazı muhtarlar birleşerek Sirmen için dosya hazırladıklarını ve sunduklarını açıkladı.
 
"ŞAHSEN GİDİP BAŞVURU YAPMADIM"
 
Sefa Sirmen de kendi adına başvuru yapıldığını belirterek, "Bu uzun süredir konuşuluyordu. Ancak ben şahsen gidip başvuru yapmadım. Süleyman Şen, muhtarlar, esnaflar ve partililer kendi aralarında konuşup bu başvuruyu yapmışlar. Başvurunun geçerli olup olmadığını da bilmiyorum" dedi.

DHA