Seferihisar'da facidan dönüldü

İzmir'in Seferihisar İlçesi Doğanbey Mahallesi sahilinden altı metrelik şişme botla açılıp Yunanistan'ın Samos Adası'na gitmek üzere yola çıkan Suriyeli 35 kaçak, botun su almaya başlamasıyla Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan yardım istedi.

04 Ekim 2013 Cuma 20:01 tarihinde eklendi.
Yaklaşık bir saatlik aramanın ardından kaçaklara ulaşan ekipler, batmak üzere olan bottaki kaçakları son anda kurtardı. Polis ise konuyla ilgili organizatör olduğu belirtilen üç kişiyi gözaltına aldı.
 
Seferihisar İlçesi Doğanbey Mahallesi sahilinden altı metrelik şişme bota binen ikisi çocuk 35 Suriyeli kaçak, dün akşam saatlerinde Yunanistan'ın Samos Adası'na gitmek üzere denize açıldı. Bir süre sonra fırtınaya yakalanan kaçakların içinde bulunduğu şişme bot patladı ve su almaya başladı.

Kaçaklar, yanlarındaki cep telefonundan polisi aradı. İhbar üzerine polis, Sahil Güvenlik Komutanlığı ile irtibat kurup bölgeyi bildirdi. Harekete geçen Sahil Güvenlik botu yaklaşık bir saatlik aramanın ardından, batmak üzere olan botu buldu ve kaçakları son anda kurtardı. Sahil Güvenlik botuna alınan kaçaklar karaya çıkartıldı.
 
POLİS ORGANİZATÖRLERİ YAKALADI
 
Sağlık kontrolünden geçirilen kaçaklar ilk ifadelerinde, para verdikleri organizatörün bota binmediğini, kendilerine de dümeni hiç kırmadan bir saat boyunca ilerlemelerini söylediğini anlattı.
 
Bu sırada, Akarca bölgesinde devriye görevi yapan polis ekipleri, hareketlerinden şüphelendiği iki kişiyi durdurdu. Kimlik sorgulaması yapılan şüphelilerden birinin insan kaçaklığından kaydının bulunduğu belirlendi.
 
Gözaltına alınan 37 yaşındaki Murat K. ile aynı yaştaki Mehmet S. polis otosuna bindirilirken birinin cep telefonu çaldı. Telefonu açan polis, arayan kişinin kaçakları bota bindirdiğini ve anlaştıkları yerden kendisini almalarını söyledi. Polis, söz konusu yere gittiğinde 32 yaşındaki Mustafa Y.'yi de yakaladı.

Gözaltına alınan üç kişi işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.

DHA