''Şeffaf belediyecilik yapacağız''

İzmir'de BBP Karabağlar Belediye başkan adayı Cebrail Tümer, beş yıldır aynı ilçede meclis üyeliği yaptığını belirtti.

Şeffaf belediyecilik yapacağız
28 Mart 2014 Cuma 15:24 tarihinde eklendi.

İzmir'de BBP Karabağlar Belediye başkan adayı Cebrail Tümer, beş yıldır aynı ilçede meclis üyeliği yaptığını belirterek, “Bu süre zarfında her zaman Karabağlar halkının yanında olduk. Halka karşı yapılan yanlışlara muhalefet ettim. Halkın sorunlarını hemen hemen her meclis toplantısında dile getirdim. Biz Karabağlar’da belediyeyi kazanmak istiyoruz. Bunun için de elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Halkın ilgisi çok fazla. Karabağlar'da iddialıyız.” dedi.

Cihan Haber Ajansı’nı ziyaret eden Tümer, projelerini anlattı. Öncelikle şeffaf belediyecilik yapmak istediklerini belirten Tümer, şöyle devam etti: “Bunu da söylemde bırakmayacağız, projelerimizle net bir şekilde ortaya koyacağız. Vatandaşlarımız, ilçemizin değişik yerlerine koyacağımız videobordlarla belediye meclisinin aldığı kararlar, ihaleler, imar kararları, belediye kasa hareketlerine kadar izleyecek. Belediyelerde rüşveti kesinlikle bitireceğiz. Belediye binasına gelen ve işi olan insanlar, en kısa sürede işini halledecek. Hiçbir zaman için gel git olmayacak.”

‘BANKKARTLA VATANDAŞLARIMIZ İHTİYAÇLARINI UCUZA KARŞILAYACAK’

Karabağlar’ın altyapı ve üstyapı meselelerini de kısa sürede çözeceklerini vaadeden BBP adayı Tümer, “Projelerimiz içinde bankkart sistemi var. Karabağlarda oturan her vatandaş, ucuza alışveriş yapacak. Firmalarla, benzin istasyonlarıyla, marketler ve mobilya mağazalarıyla görüşüp indirim talep edeceğiz. Vatandaşlarımız, indirimi kabul eden işyerlerinden ihtiyaçlarını uygun bir fiyata karşılayacak. Ayrıca belediye bütçesine zarar vermeden, yoksul vatandaşlara yönelik bir fon oluşturacağız. Aylık belli bir meblağı ev hanımlarına imza karşılığı değil, parmak izi karşılığında teslim edeceğiz. Kolilerle göstere göstere vatandaşın evine götürerek rencide etmeyeceğiz. Montaj ev projesiyle de aile bütçesine katkıda bulunmak isteyen ev hanımlarına iş vereceğiz. Ev hanımları, oturduğu yerden para kazanacak. Pazaryerlerini de üç kat yaparak halkın kullanımına açacağız.” diye konuştu.

Cebrail Tümer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın üslubunun ayrıştırıcı olduğunu iddia ederek, bundan vazgeçmesi çağrısında bulundu: “Yıllarca bu ülkede sağ sol deyip bu milleti ayırmak istediler. Sonra Alevi Sünni diye ayırmak istediler, başaramadılar. Türk, Kürt çatışmasını da başaramadılar ama şu anda ne yazık ki Başbakan’ın ötekileştirici tutumuyla ailelerin arası açıldı. Türkçe Olimpiyatları’nı da engellemeye çalışıyor. Türkçe Olimpiyatları’na elimizden gelen desteği vereceğiz.” 


CİHAN