Şehidi 3 bin kişi uğurladı

BİNGÖL'ün Genç ile Diyarbakır'ın Lice ilçeleri arasında bulunan Sağgöze Köyü kırsal kesiminde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan jandarma uzman çavuş 25 yaşındaki Yunus Aktaş, memleketi Sakarya'nın Akyazı İlçesi'nde 3 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

Şehidi 3 bin kişi uğurladı
01 Temmuz 2016 Cuma 20:06 tarihinde eklendi.
BİNGÖL'ün Genç ile Diyarbakır'ın Lice ilçeleri arasında bulunan Sağgöze Köyü kırsal kesiminde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan jandarma uzman çavuş 25 yaşındaki Yunus Aktaş, memleketi Sakarya'nın Akyazı İlçesi'nde 3 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Şehidin annesi Sevim Aktaş, Ağustos ayında düğün yapacağı belirtilen oğlu için "Açmadan solan oğlum. Düğününü yapamadım senin yavrum" diyerek ağıtlar yaktı.
 
Bingöl Havalimanı'nda düzenlenen törenin ardından memleketi Sakarya'nın Akyazı İlçesi'ne gönderilen şehit uzman çavuş Yunus Aktaş'ın cenazesi, Konuralp Mahallesi'ndeki evine getirildi. Anne Sevim Aktaş ile şehiidin bir ay önce nikah kıydığı, 6 Ağustos'ta da düğün yapmayı planladığı Kübra Aktaş, şehit Yunus Aktaş'ın cenazesi evin önüne getirildiği sırada fenalaşarak bayıldı. Hazır bekleyen sağlık ekipleri, Sevim ve Kübra Aktaş'a müdahale ederken, şehidin cenazesi, burada duaların okunmasının ardından Akyazı Devlet Hastanesi morguna götürüldü.
 
Gazi Süleyman Paşa Cami'nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazı öncesi Sevim Aktaş ve Kübra Aktaş, şehidin kardeşleri Yusuf ve Mustafa Aktaş, dedesi Alaattin Demiralay ve yakınlarından feryatlar yükseldi. Anne Sevim Aktaş, "Açmadan solan yavrum. Gözlerinden akan yaşa kurban olsun annen. Sana bunu yapanlara yazıklar olsun. Düğününü yapamadın senin yavrum" diye ağıtlar yaktı.
 
Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Garnizon Komutan Jandarma Albay Emin Dursun, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı. İl Müftüsü İlyas Serenli'nin kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Yunus Aktaş'ın cenazesi, vasiyeti üzerine Hanyatak Mahallesi'nde bulunan mezarlıkta, 1997 yılında şehit olan Cemil Dönmez'in mezarının yanında dualar ve gözyaşları arasında toprağa verildi.