Şehidin adı doğacak çocuğunda yaşayacak

KİLİS'in Elbeyli İlçesi'nde Suriye sınırındaki Dağ Hudut Karakolu'nda görev yaparken IŞİD militanları tarafından açılan ateş sonucu şehit olan Astsubay Mehmet Yalçın Nane’nin eşi Seher Nane, kısa süre sonra dünyaya gelecek oğluna, rüyasında şehit olacağını gördüğü eşinin adını vereceğini söyledi.

Şehidin adı doğacak çocuğunda yaşayacak
01 Ağustos 2015 Cumartesi 13:25 tarihinde eklendi.
Suriye sınırındaki Dağ Hudut Karakolu’nda görev yapan astsubay Mehmet Yalçın Nane, geçen 23 Temmuz günü devriye görevi yaparken sınırı geçmeye kalkan IŞİD militanlarını engellemek isterken çıkan çatışmada şehit oldu. 2 silah arkadaşının da yaralandığı olay sonrası TSK 'Şehit Astsubay Mehmet Yalçın Nane' adını verdiği operasyonla bölgedeki IŞİD hedeflerini savaş uçakları ve obüslerle vurdu. 
 
EŞİNİN ŞEHİT OLACAĞINI RÜYASINDA GÖRMÜŞ
 
1 yıllık evli ve 8 aylık hamile Seher Nane, eşini doğum için beklediği sırada şehit olduğu haberini almasıyla yıkıldı. Doğuma beklerken cenazesine gittiği eşinin ardından yakınları tarafından teselli edilmeye çalışılan Seher Nane, 6 ay önce gördüğü ve anlam veremediği rüya ile Mehmet Yalçın Nane'nin şehit olacağını gördüğünü söyledi.
 
Hamileliğinin ardından şehit eşinin dünyaya gelecek oğullarına 2 yıl önce vefat eden babası Alaattin adını vermeyi kararlaştırdıklarını ifade eden Seher Nane, 6 ay önce kayınpederini rüyasında gördüğünü belirterek, "3 aylık hamileyken rüyamda kayınbabamı gördüm. Bana, yanında bir şehit yattığını ve bebeğe kendisi yerine şehidin ismini koymamızı söyledi. O günlerde gördüğüm rüyaya anlam verememiştim ama şu an kayınbabamın yanında yatan şehit eşim. Şimdi dünyaya gelecek oğluma, Allah kısmet ederse hem kayınbabamın hem de eşimin ismini koyacağız. Doğacak oğlumun adı Alaattin Yalçın olacak" dedi.
 
Seher Nane, eşinin şehit olmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da kendisini telefonla arayarak taziyelerini ilettiğini ifade etti.