Şehidin hamile eşinden yürek yakan feryat

VAN’ın Çaldıran İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin yola döşediği patlayıcıyı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirmesiyle 5 silah arkadaşıyla şehit düşen

Şehidin hamile eşinden yürek yakan feryat
25 Mayıs 2016 Çarşamba 14:52 tarihinde eklendi, 1.042 kez okundu.
VAN’ın Çaldıran İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin yola döşediği patlayıcıyı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirmesiyle 5 silah arkadaşıyla şehit düşen 26 yaşındaki Jandarma Astsubay İbrahim Tıraş, memleketi Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde 7 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Törende şehidin tabutuna kapanan 5 aylık hamile eşi İpek Tıraş'ın, "İbrahim beni bırakıp nereye gidiyorsun?" feryadı yürek dağladı.
 
Van’ın Çaldıran İlçesi’nde dün akşam saatlerinde bölücü terör örgütü PKK’lıların yola döşediği patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirmesiyle 6 asker şehit düştü. Şehitlerden Jandarma Astsubay İbrahim Tıraş için memleketi Gaziantep’in Nurdağı İlçesi’nde tören düzenlendi. Hurşit Cami’sinde düzenlenen törene; Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Abdülhamit Gül, Şamil Tayyar, Ahmet Uzer ve Abdülkadir Yüksel, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal, Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, şehit ailesi ve yakınları ile ilçeliler katıldı. 
 
ŞEHİDİN HAMİLE EŞİ FERYAT ETTİ
 
Tören öncesinde şehit Astsubay İbrahim Tıraş'ın cenazesi baba evine getirildi. Burada şehidin annesi Elif ile babası Abdülmutalip ve hamile eşi İpek Tıraş gözyaşları döktü. "İbrahim beni bırakıp nereye gidiyorsun?" diye feryat eden şehidin eşi İpek Tıraş’ı yakınları güçlükle ayakta tutabildi. 
 
Gözyaşlarına boğulan Tıraş ailesini yakınlarını teselli etmeye çalıştı. Şehidin annesi, babası ve eşi camideki tören öncesinde de şehidin tabutuna sarılarak gözyaşları döktü.
 
MİLLETVEKİLLERİNE TEPKİ 
 
Bu arada tören alanına gelen aralarında milletvekillerinin de olduğu grupu gören bazı şehit yakınları, "PKK’lı teröristlere siz yüz verdiniz, bu hale siz soktunuz" diyerek tepki gösterdi.
 
PKK terör örgütünü protesto eden şehit yakını daha sonra törene katılanlar tarafından uzaklaştırıldı.
 
ŞEHİDİ 7 BİN KİŞİ UĞURLADI
 
Şehit Astsubay İbrahim Tıraş'ın cenaze namazını Hurşit Cami’de öğleyin kılındı. İl Müftüsü Ahmet Çelik tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Türk bayrağına sarılı şehidin tabutu cenaze aracına kadar omuzlarda taşındı. Bu sırada tabutun ardından yürüyen 7 bin kişilik kalabalık, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları attı. Şehit Astsubay İbrahim Tıraş, daha sonra Nurdağı Mezarlığı'ndaki şehitliğe defnedildi.