Şehidin oğlu baba acısına dayanamadı !

ŞIRNAK'In Cizre İlçesi'nde PKK'lı teröristlerce şehit edilen Özel Harekat polis memuru 44 yaşındaki Osman Yurt'un cenazesi memleketi Sivas'a getirildi. Cenazeyi karşılamaya gelen ailesi havalimanında gözyaşlarına boğuldu.

Şehidin oğlu baba acısına dayanamadı !
10 Şubat 2016 Çarşamba 17:06 tarihinde eklendi.
ŞIRNAK'In Cizre İlçesi'nde PKK'lı teröristlerce şehit edilen Özel Harekat polis memuru 44 yaşındaki Osman Yurt'un cenazesi memleketi Sivas'a getirildi. Cenazeyi karşılamaya gelen ailesi havalimanında gözyaşlarına boğuldu.
 
Ordu Emniyet Müdürlüğü, Özel Harekat Şubesi'nde görevli iken geçici görev ile gönderildiği Cizre'de düzenlenen operasyonlar sırasında şehit düşen özel hareket polis memuru Osman Yurt'un cenazesi askeri uçakla öğlen saatlerinde Sivas'a getirildi. Şehit polisin cenazesini Nuri Demirağ Havalimanı'nda Sivas Valisi Alim Barut, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, annesi Huriye Yurt ile eşi Rabia, oğulları 19 yaşındaki Oğuzhan, 17 yaşındaki Ömer Faruk, 15 yaşındaki Burak Yurt ile kardeşleri ve yakınları ve protokol üyeleri, meslektaşları karşıladı.
 
ŞEHİT OĞLUNU DÜŞERKEN TUTTULAR
 
Şehidin annesi Huriye Yurt, rahatsızlığı nedeniyle tekerlekli sandalyeyle karşılamaya geldi. Cenazenin askeri uçaktan indirilmesi sırasında yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin oğulları da gözyaşlarına hakim olamadı. Cenazenin götürülmesinin ardından dik durumda bekleyen büyük oğlu Oğuzhan, fenalaşarak yana doğru düşerken yakınları tarafından yakalandı.
 
Kız kardeşi Ayla Seyfikli, "Bizde bir sürü evlet var. Vatanımızın bir parçasını alamayacaksınız inşallah. Kalleşler. Elinize hiç bir şey geçmeyecek. Bizim şehitlerimiz bayrakla gelir, sizinkiler çöplükte" diye feryat etti. Fenalaşan bazı yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti. Cenaze aracına konulan şehidin naaşı konvoy eşliğinde Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna getirildi. Şehidin naaşı burada yakınlarına son kez gösterildi.
 
CENAZEYE 15 BİN KİŞİ KATILDI
 
Şehidin cenazesi hastane morgundan alındıktan sonra Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde bulunan babaevine götürülerek helallik alındı. Ardından cenaze Ulu Cami'ye getirildi. Ulu Cami'de ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazına Sivas Valisi Alim Barut, Ak Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin ve Selim Dursun, 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, Belediye Başkanı Sami Aydın ile askeri erkan, meslektaşları, yakınları ve yaklaşık 15 bin kişi katıldı.
 
BABASI TABUTUNA SARILIP AĞLADI
 
Cenazenin camide bekletildiği sırada camiye getirilen şehidin babası 84 yaşındaki İsa Yurt, oğlunun tabutuna son kez sarılarak gözyaşı döktü. Cenaze namazı için beklerken de tabureye oturtuldu. Yakınları da camide şehidin tabutuna sarılarak ağladı. Cenaze namazının kılınmasının ardından şehidin cenazesi, cami avlusunun dışına kadar omuzlarda taşındı. Şehidin oğulları da babalarının tabutuna omuz verdi. Cenazeyi uğurlamak için camiye gelenler sloganlarla teröre lanet yağdırdı. 
 
Cenaze aracına konulan şehit polis Osman Yurt'un cenazesi, Yukarı Tekke Mezarlığı içinde bulunan Polis Şehitliği'ne götürüldü. Şehit polis memuru Yurt burada dualar eşliğinde toprağa verildi.
 
Bursa Polis Meslek Yüksekokulu'ndan 1995'te mezun olarak Hakkari'de görevine başlayan Osman Yurt'un, 1997 yılında Tokat Emniyet Müdürlüğü'nde görev yaptıktan sonra 2005 yılında Ordu Emniyet Müdürlüğü kadrosuna atandığı öğrenildi. Osman Yurt'un Şırnak'ın Cizre ilçesinde devam eden operasyonlar nedeni ile yaklaşık 2 ay önce Cizre'de geçici olarak görevlendirildiği öğrenildi.